Program for Kronprinsparrets besøg i Frankrig

Den 7.-9. oktober 2019 aflægger Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen besøg i Paris for at repræsentere Danmark.

Paris Foto: Thomas Samson, Ritzau Scanpix ©

Kronprinsparret vil i dagene 7.-9. oktober stå i spidsen for en erhvervsdelegation bestående af omkring 50 danske virksomheder og erhvervsorganisationer, der deltager i et erhvervsfremstød under overskriften ”Danmark og Frankrig – sammen for et bedre liv og en bæredygtig fremtid”. Herudover vil Deres Kongelige Højheder deltage i en række besøg hos franske virksomheder og institutioner.

Formålet med besøget i den franske hovedstad er at styrke relationerne mellem Danmark og Frankrig og understøtte danske virksomheders vækst og position på det franske marked. Energi og sundhed er temaerne for erhvervsfremstødet, der vil fokusere på ældrepleje, ”smart hospitals” og ”life science” samt vindenergi, fjernvarme og byudvikling. Herudover vil besøget omhandle dansk livsstil og kultur. 

Frankrig er verdens sjette største økonomi og en vigtig handelspartner for Danmark, idet landet i 2018 udgjorde det ottende største eksportmarked for danske varer og services. 

Program

Mandag den 7. oktober

Åbning af erhvervsfremstød ved La Grande Arche de la Défense
Kl. 12.00

Kronprinsparret deltager sammen med den danske erhvervsdelegation i den officielle åbning af erhvervsfremstødet. Åbningsceremonien finder sted ved monumentet La Grande Arche – Den nye Triumfbue i erhvervsdistriktet La Défense, og i forbindelse med åbningen holder Kronprinsen en åbningstale. Udover Kronprinsparret deltager også udenrigsminister Jeppe Kofod, H.E. Danmarks ambassadør i Frankrig Michael Starbæk Christensen, direktør for Dansk Industris internationale område Thomas Bustrup samt Frankrigs udenrigsminister Jean-Yves Le Drian.

”Meet and greet” med danske virksomheder
Kl. 13.00

Kronprinsparret møder erhvervsdelegationen, som består af repræsentanter for omkring 50 danske virksomheder.

Besøg ved EDF Group
Kl. 15.00

Kronprinsen besøger Frankrigs største producent af elektricitet, EDF Group. Udenrigsminister Jeppe Kofod og H.E. Danmarks ambassadør i Frankrig Michael Starbæk Christensen deltager også i besøget.

Besøg ved Hôpital Européen Georges-Pompidou
Kl. 15.45

Kronprinsessen aflægger besøg ved hospitalet Georges-Pompidou, der er ét ud af Paris’ 39 offentlige sygehuse.

Besøg ved Dalkia Showroom
Kl. 16.25

Kronprinsen besøger sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod og H.E. Danmarks ambassadør i Frankrig Michael Starbæk Christensen virksomheden Dalkias showroom i erhvervsdistriktet La Défense. Den franske virksomhed er en af Frankrigs hovedleverandører af fjernvarme og er ejet af EDF Group.

Deltagelse i arkitekturkonference i anledning af 30-års jubilæet for La Grande Arche
Kl. 17.30

Kronprinsen deltager i en arkitekturkonference i anledning af 30-års jubilæet for monumentet La Grande Arche – Den nye Triumfbue, som er tegnet af den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen. Ved konferencen deltager blandt andre repræsentanter for BIG - Bjarne Ingels Group, Henning Larsen og SLA.

Reception i anledning af 30-års jubilæet for La Grande Arche
Kl. 19.30

Kronprinsparret deltager i en reception ved La Grande Arche – Den nye Triumfbue i anledning af 30-års jubilæet for monumentet, og Kronprinsen holder i den forbindelse en tale som afslutning på erhvervsfremstødets første dag.

Middag
Kronprinsparret deltager i middag med H.E. Præsident Macron og fr. Brigitte Macron.

Tirsdag den 8. oktober

Deltagelse i møde i Assemblée Nationale
Kl. 8.30

Kronprinsen besøger det franske parlaments nationalforsamling, Assemblée Nationale, og deltager i et møde med forsamlingens komite for sociale anliggender. Udover Hans Kongelige Højhed deltager også sundhedsminister Magnus Heunicke, direktører fra danske ”life science”-virksomheder samt formanden for den franske komite for sociale anliggender fru Brigitte Bourguignon. Mødets deltagere skal diskutere sundhedspolitiske emner, og i forbindelse med mødet vil der være en velkomsthilsen ved Kronprinsen.

Deltagelse i møde med repræsentanter fra EU Kommissionen
Kl. 8.55

Kronprinsen deltager i møde om energi med franske repræsentanter fra EU-Kommissionen. 

Besøg ved plejehjemmet Korian Monceau
Kl. 9.00

Kronprinsessen aflægger besøg ved plejehjemmet Korian Monceau. Institutionen er en del af Korian Group, som er den største private udbyder af private plejetjenester i Europa.

Besøg på Île Séguin
Kl. 11.30

Kronprinsen besøger Île Séguin på Seinen i kommunen Boulogne Billancourt uden for Paris. Øen, der tidligere husede en af bilfrabrikanten Renaults fabriker, er i dag et byudviklingsprojekt, og på øen besøger Hans Kongelige Højhed musikhallen La Seine Musicale, der er opført med innovative energiløsninger. Ved besøget deltager ligeledes H.E. Danmarks ambassadør i Frankrig Michael Starbæk Christensen, formand for klima-, energi- og forsyningsudvalget i Folketinget Ida Auken, formand for afdelingsrådet i Hauts-de-Seine Patrick Devedjian og borgmester i Boulogne-Billancourt Jean-Christophe Béguet.

Deltagelse i investeringsseminar i Danmarkshuset 
Kl. 11.30

Kronprinsessen deltager i et investeringsseminar i Danmarkshuset (Maison du Danemark), som ligger på Avenue des Champs-Élysées og er en kulturinstitution, der har til formål at fremme kendskab til Danmark. Udover Hendes Kongelige Højhed deltager også sundhedsminister Magnus Heunicke.

Deltagelse i indkøbsseminar i Frederikskirken
Kl. 12.30

Kronprinsessen deltager i seminaret ”Purchasing and innovations” i den danske kirke i Paris, Frederikskirken, sammen med de franske indkøbscentraler Le Réseau des Acheteurs Hospitaliers (RESAH) og La Centrale d’Achats de l’Hospitalisation Privée et Publique (CAHPP).

Frokost på Restaurant Flora Danica
Kl. 13.00

Kronprinsessen deltager i en erhvervsfrokost på den danske Restaurant Flora Danica. Restauranten ligger i Danmarkshuset (Maison du Danemark) på Avenue des Champs-Élysées.

Deltagelse i vindseminar
Kl. 13.35

Kronprinsen besøger sammen med blandt andre klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen et vindseminar i konferencecentret Cœur Défense, som ligger i erhvervsdistriktet La Défense. Seminaret skal fremme dansk-fransk vidensdeling om vindenergi og samle franske og danske aktører inden for området.

Besøg ved privathospitalet Les Peupliers
Kl. 15.00

Kronprinsessen besøger sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke privathospitalet Les Peupliers. Hospitalet er en del af Ramsay Générale de Santé-gruppen, som har private hospitaler og specialklinikker i seks europæiske lande, heriblandt Danmark.

Møde med det franske energiselskab Total
Kl. 15.30

Kronprinsen deltager i møde om vedvarende energiløsninger i energivirksomheden Totals hovedkvarter i erhvervsdistriktet La Défense. Total er producent og leverandør af en bred portefølje af energiløsninger.

Deltagelse i konference om Development of Greater Paris
Kl. 16.10

Kronprinsen deltager i byudviklingskonferencen ”Development of Greater Paris” i erhvervsdistriktet La Défense. Fokus for konferencen er blandt andet infrastruktur, byudvikling og energi i Paris og omegn. 

Middag på Hôtel de Ville
Kl. 19.30

Kronprinsparret samt D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie deltager i en middag på Paris’ rådhus Hôtel de Ville. H.E. Danmarks ambassadør i Frankrig Michael Starbæk Christensen er vært for middagen, og under arrangementet vil der være tale ved blandt andre Paris’ viceborgmester Christophe Girard samt underholdning ved DR Pigekoret. Middagens menu udføres og præsenteres af den danske Michelin-kok Andreas Møller, der til daglig er chefkok i Danmarkshusets (Maison du Danemarks) restaurant Copenhague.

Onsdag den 9. oktober

Besøg ved Station F
Kl. 9.45

Kronprinsen aflægger besøg på verdens største campus for iværksættervirksomheder, Station F, hvor tech-virksomheder er samlet om udvikling og realisering af fremtidige projekter. Grundlægger for Station F Xavier Niel er vært for besøget.

Besøg ved Lycee Lamartine 
10.00

Kronprinsessen besøger sammen med fr. Brigitte Macron skolen Lamartine, hvor eleverne blandt andet kan modtage undervisning i dansk. DR Pigekoret, som Kronprinsessen er protektor for, deltager også i besøget og afholder en koncert sammen med skolens kor.

Round table om cybersikkerhed
Kl. 10.20

Kronprinsen deltager i et round table-møde om cybersikkerhed i det franske økonomi- og finansministerium.