Program for officielt besøg i Seoul

Den 20.-22. maj 2019 tager Kronprinsparret på officielt besøg i Sydkoreas hovedstad Seoul for at repræsentere Danmark.

Kronprinsparret vil sammen med danske virksomheder deltage i en erhvervskonference og flere seminarer og virksomhedsbesøg, hvor bæredygtig energi og byudvikling, sundheds- og velfærdsteknologi samt fødevarer og livsstil er i fokus. Formålet med det officielle besøg er at styrke forbindelserne og det strategiske partnerskab mellem de to lande og skabe synlighed omkring danske virksomheders samarbejdsmuligheder og positioner i Sydkorea.

Program

Mandag den 20. maj

Møde med Sydkoreas præsident
Kl. 11.00

Kronprinsparret mødes med Sydkoreas præsident. Mødet finder sted i Seouls officielle præsidentbolig Blue House. 

Besøg ved den demilitariserede zone 
Kl. 14.20

Kronprinsparret besøger den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea og mødes med danske udsendte ved United Nations Command. Deres Kongelige Højheder vil overvære åbningen af en kunstinstallation kreeret af den danske kunstnergruppe SUPERFLEX ved Dora Observatory.

Høflighedsvisit hos Sydkoreas premierminister
Kl. 18.30

Kronprinsparret deltager i et møde med Sydkoreas premierminister. 

Officiel middag hos Sydkoreas premierminister
Kl. 19.10

Kronprinsparret deltager i en officiel middag med Sydkoreas premierminister som vært. Middagen foregår i Premierministerens residens.

Tirsdag den 21. maj

Åbning af erhvervskonference på Shilla Hotel
Kl. 9.30

Kronprinsparret er til stede ved den officielle åbning af erhvervskonferencen ”Connecting Futures”. Konferencen har til formål at styrke den dansk-koreanske relation, og har fokus på bæredygtighed, sundhed, fødevarer og livsstilsprodukter. Kronprinsen holder åbningstalen.

Åbning af Design Lounge
Kl. 10.30

Kronprinsen deltager i åbningen af Design Lounge på Shilla Hotel, hvor dansk design fra otte danske designvirksomheder vil blive fremvist. 

Madseminar 
Kl. 10.30

Kronprinsessen deltager i et madseminar på Shilla Hotel, hvor danske og koreanske madvirksomheder deltager. Kronprinsessen overværer herunder det danske kokkelandshold lave mad sammen med koreanske kokke. 

Paneldebat om vindenergi
Kl. 11.15

Kronprinsen overværer en paneldebat om vindenergi, hvor danske virksomheder byder ind med deres viden om emnet til gavn for Koreas omlægning til vedvarende energi. 

Seminar om sundhed
Kl. 11.15

Kronprinsessen deltager i et sundhedsseminar om aldrende samfund. Danske virksomheder præsenterer deres bud på håndtering af Koreas hastigt aldrende befolkning. 

Business Lunch
Kl. 12.30

Kronprinsparret deltager i business lunch for danske og koreanske virksomhedsdelegerede. Temaet for frokosten er dansk madkultur og den danske fødevareklynge. Kokkelandsholdet vil forberede en menu bestående af dansk smørrebrød lavet på danske råvarer. 

Møde med Seouls borgmester og deltagelse i Citizenship Ceremoni
Kl. 14.00

Kronprinsparret deltager i møde med Seouls borgmester og deltager i Citizenship Ceremoni. Ceremonien skal signalere vigtigheden af samarbejdet mellem Seoul og Danmark. 

150-års jubilæet for GN Resound 
Kl. 14.20

Kronprinsen deltager i markeringen af virksomheden GN Resounds 150-års jubilæum. Den danske virksomhed GN Resounds er en af verdens førende producenter af høreapparater. 

Åbning af sundhedsseminar
Kl. 14.20

Kronprinsessen overværer åbningen af et sundhedsseminar med danske og koreanske virksomheder. Formålet med seminaret er at udveksle viden og diskutere innovation på området. 

Åbning af SDG-Seminar
Kl. 14.45

Kronprinsessen deltager i åbningen af Sustainable Development Goals-seminar, der har fokus på FN’s 17 verdensmål. Seminaret vil primært fokusere på mål 7, 11 og 12, samt hvordan koreanske virksomheder kan inkorporere målene i deres virksomhedsstrategi. Kronprinsessen holder velkomsttalen.

Besøg hos Hyundai Department Store
Kl. 15.15

Kronprinsen aflægger besøg ved Hyundai Department Store, hvor danske virksomheder vil være repræsenteret ved en pop-up shop med titlen ”Denmark: Lifestyle Week”. Kronprinsen vil i forbindelse med besøget officielt åbne pop-up shoppen.

Åbning af H.C. Andersen udstilling på Seoul Museum of History
Kl. 15.45

Kronprinsessen deltager i åbningen af H.C. Andersen udstilling på Seoul Museum of History. Udstillingen følger blandt andet H.C. Andersens rejse fra sin fødeby, Odense, til storbyen København, samt forfatterens liv i København. 

Lancering af Leo Pharma Innovation Platform
Kl. 17.00

Kronprinsen er til stede ved lanceringen af Leo Pharma Innovation Platform. Platformen har til formål at øge samarbejdet med universiteter, små biotech virksomheder og lokale farmaceutiske virksomheder i Sydkorea.  

Lancering af Steinway Lyngdorf Sound Boutique
Kl. 17.00

Kronprinsessen er til stede ved åbningen af Steinway Lyngdorf Sound Boutique. Det første showroom i verden hvor kunder kan opleve resultatet af Steinway Lyngdorfs samarbejde med Samsung om udviklingen af en ny kombination af lyd og billede. 

Grand Dinner med deltagelse af erhvervsdelegationen
Kl. 19.15

Kronprinsparret deltager i Grand Dinner, hvor erhvervsfolk og repræsentanter fra Danmark og Sydkorea deltager. Kronprinsen holder tale ved middagen. 

Onsdag den 22. maj

Besøg på Seoul National University Hospital
Kl. 9.00

Kronprinsessen besøger Seouls nationale universitetshospital, hvor Hendes Kongelige Højhed vil høre om ”The Seoul Sunflower Centre”, der arbejder med at skabe et sikkert miljø for børn i nød. 

Besøg på Lotte World Tower i Songpa-gu
Kl. 9.30

Kronprinsen besøger Lotte World Tower i Songpa-gu, der er den højeste bygning i Sydkorea og femte højeste bygning i verden. Her åbner han et seminar med fokus på danske virksomheders energieffektive løsninger. 

Besøg hos Jongno Children's teater
Kl. 10.45

Kronprinsessen overværer Jongro Children's teaterforestilling ”the nose”. Forestillingen er udarbejdet med fokus på kulturåret 2019, der sætter fokus på blandt andet musik, design, kunst og kultur i Sydkorea og Danmark. Forestillingen fremføres af den danske teatergruppe MishMash.

Kronprinsen deltager i frokost
Kl. 11.30

Kronprinsen deltager i frokost med danske fødevare- og design virksomheder.

Kronprinsessen deltager i frokost
Kl. 11.30

Kronprinsessen deltager i frokost med fremtrædende koreanske kvinder.

Innovation Sprint “Accelerating Next Generation Sustainable Partnerships”
Kl. 13.30

Kronprinsen deltager i arrangementet Innovation Sprint “Accelerating Next Generation Sustainable Partnerships” faciliteret af Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Studerende fra de to universiteter vil konkurrere i at udarbejde bæredygtige strategier for danske og koreanske virksomheder. 

Åbning af Fritz Hansen Showroom
Kl. 13.30

Kronprinsessen er til stede ved åbningen af Fritz Hansens nye showroom i Seoul. Den første Fritz Hansen flagship store i Seoul med fokus på Poul Kjærholm. 

Åbning af Royal Copenhagen udstilling på K.O.N.G. Gallery
Kl. 14.10

Kronprinsessen deltager i åbningen af Royal Copenhagen udstilling på K.O.N.G. Gallery. Royal Copenhagen lancerer en ny kollektion i forbindelse med Royal Copenhagen Koreas 25-års jubilæum. Det nye design er Flora Danica med påmalede vilde koreanske blomster. 

Åbning af Asger Jorn udstilling 
Kl. 17.15

Kronprinsparret er til stede ved åbningen af Asger Jorn udstilling på National Museum of Modern and Contemporary Art i Seoul, der er den første soloudstilling af Asger Jorn i Asien. 

Kronprinsessen vil holde tale ved arrangementet for at markere det danske-koreanske kulturår. Udover udstillingen vil Kronprinsparret også overvære en fodboldkamp, hvor Kronprinsen vil skyde kampen i gang.

Middag i anledning af det dansk-koreanske kulturår
Kl. 19.00

Kronprinsparret deltager i middag i anledning af det dansk-koreanske kulturår. 2019 markerer 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea.