Program for rejse til Færøerne med Landsforeningen Autisme

H.K.H. Prinsesse Marie rejser som protektor for Landsforeningen Autisme den 1. – 3. marts 2016 til Færøerne i anledning af den færøske kreds’ 25-års jubilæum.

Foto: Jens Dresling, Polfoto ©

Under besøget på Færøerne vil Prinsessen blandt andet besøge Kirkjubøur og her møde familien Patursson, som er 17. generation på det tidligere bispesæde Kongsgården, og som har en søn med autisme. 

Den færøske kreds' 25-års jubilæum markeres med en forskningskonference, hvor den svenske autismeforsker 
Christopher Gillberg og den franske genforsker Thomas Bourgeron vil fortælle om deres forskning i autisme, genetik og prævalens blandt den færøske befolkning, som de netop har afsluttet. 
​Genetik- og prævalensforskningen har haft til formål at undersøge hvor stor en andel af befolkningen som har autisme samt hvilke gener, der har indflydelse på om man har autisme eller ej.  

Efter konferencen vil der være jubilæumsreception for kredsens medlemmer, og herefter er Landsforeningen Autisme vært ved en middag. 

På besøget sidste dag vil Prinsessen besøge Torshavn Gymnasium, hvor der er oprettet en særlig linje med 2. klasser for elever med autisme.  

______________________________________________________

Se billeder fra besøget.

Program

Tirsdag den 1. marts

Besøg i Kirkjubøur
Kl. 16.45

Prinsesse Marie aflægger besøg i den historiske by Kirkjubøur, hvor Prinsessen blandt andet vil få rundvisning i det historiske bygningsværk Kongsgården og møde familien Patursson, som er 17. generation på Kongsgården, og som har en søn med autisme. Prinsessen vil også få forevist Magnus katedralen, der blev bygget omkring år 1300.  

Onsdag den 2. marts

Besøg ved konference
Kl. 14.00

Prinsessen er til stede ved den færøske kreds' jubilæumskonference, hvor de to professorer Christopher Gillberg og Thomas Bourgeron vil fortælle om deres forskning i autisme, genetik og prævalens blandt den færøske befolkning, som de netop har afsluttet. Prinsessen deltager efterfølgende i jubilæumsreception, hvor kredsens medlemmer samt børn og unge med autisme vil være til stede.

Middag
Kl. 19.00

Om aftenen deltager Prinsessen i en middag på Hotel Hafnia i Torshavn.

Torsdag den 3. marts

Besøg på Torshavn Gymnasium
Kl. 10.00

Prinsessen besøger Torshavn Gymnasium, hvor der er oprettet en særlig linje med 2. klasser for elever med autisme. Under besøget vil Prinsessen besøge autistklasserne og hilse på eleverne.  

Yderligere oplysninger

Læs mere om H.K.H. Prinsesse Marie.

Læs mere om Landsforeningen Autisme.

Presseinformation

PRESSEKONTAKT VED LANDSFORENINGEN AUTISME

Heidi Thamestrup tlf. 26 20 16 58 eller e-mail formand@autismeforening.dk.