Program for statsbesøg fra Mexico

H.M. Dronningen byder H.E. Enrique Peña Nieto og Fr. Angélica Rivera velkommen til Danmark den 13.-14. april 2016.

The Honour Guard
The Honour Guard

Onsdag den 13. april

Velkomstceremoni i lufthavnen, Vilhelm Lauritzen Terminal
Kl. 13.00

H.E. Enrique Peña Nieto og Fr. Angélica Rivera ankommer til Københavns Lufthavn, Vilhelm Lautitzen Terminal. Præsidentparret modtages af Regentparret og den kongelige familie.

Den Kongelige Livgardes Æreskompagni inspiceres.

​Officiel velkomst på Fredensborg Slot
Kl. 14.15

Præsidentparret ankommer til Fredensborg Slot eskorteret af Gardehusarregimentets hesteskadron. Officiel fotografering af Regentparret og Præsidentparret i Harsdorff Salen.

Læs mere om Fredensborg Slot.

Besøg på Kronborg Slot
Kl. 15.35

Præsidentparret besøger sammen med Kronprinsparret Kronborg Slot, hvor der vil være en fremvisning af blandt andet Kronborgtapeterne og riddersalen. 

Læs om Kronborg Slot.

Besøg på M/S Museet for Søfart
Kl. 16.10

Præsidentparret besøger sammen med Kronprinsparret M/S Museet for Søfart, som tegnestuen Bjarke Ingels Group står bag. Museets direktør, Ulla Tofte, vil give en rundvisning, som viser forskellige udsnit af museets udstillinger samt museets arkitektur. 

Læs om M/S Museet for Søfart.

Gallataffel på Fredensborg Slot
Kl. 20.00

Dronningen er vært ved et gallataffel på Fredensborg Slot til ære for det mexicanske præsidentpar med deltagelse af den kongelige familie.

Der vil være taler ved Dronningen af Danmark og Præsidenten af Mexico. 


Torsdag den 14. april

​Besøg i børnehaven Ådalen
Kl. 10.15
Præsidentfruen besøger sammen med Kronprinsessen børnehaven Ådalen, som anvender Mary Fonden og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi.

Læs mere om antimobbeprogrammet Fri for Mobberi.

Konference i DI
Kl. 10.45

Præsidenten deltager sammen med Kronprinsen i en erhvervskonference i Dansk Industri, hvor danske virksomheder vil fortælle om deres engagement i Mexico. Præsidenten og Kronprinsen overværer underskrivelsesceremoni.

Møde med Folketingets Formand
Kl. 11.20

Præsidenten mødes med Folketingets formand, Pia Kjærsgaard. 

Møde med Statsministeren
Kl. 11.50

Præsidenten mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen. Der vil være underskrivelse af MoUs i Dronningens Håndbibliotek samt en regeringsfrokost med deltagelse fra dansk og mexicansk side.

Læs mere om Dronningens Håndbibliotek.

Besøg på Tjørnegaardsskolen
Kl. 16.00

Præsidentparret besøger sammen med Kronprinsparret Tjørnegårdsskolen i Gentofte, hvor skolens brug af LEGO i undervisningen vil blive fremvist. Præsidentparret og Kronprinsparret modtages af skoleleder Jakob Lynge, Gentoftes borgmester Hans Toft samt Kjeld Kirk Kristiansen og Jørgen Vig Knudstorp som er henholdsvis tidligere og nuværende administrerende direktør for LEGO. 

Mexicansk returarrangement på D'Angleterre
19.00

Præsidentparret afholder returarrangement på D'Angleterre som afslutning på statsbesøget med deltagelse af den kongelige familie.