Program for statsbesøg i Ghana

H.M. Dronningen tager den 23.-25. november 2017 på statsbesøg i Ghana og står i spidsen for en dansk erhvervsdelegation.

Arkivfoto: Ghana. Foto: Ritzau Foto ©

Statsbesøget har blandt andet til formål at understøtte det dansk-ghanesiske samarbejde ”From Aid to Trade”, som gennem årene har opnået stor goodwill. Besøget vil desuden fokusere på historie, kultur og erhverv. Den danske erhvervsdelegation vil være repræsenteret med kompetencer indenfor landbrug og fødevarer, bæredygtighed, den maritime sektor, infrastruktur og jernbaner.

Under opholdet vil Dronningen blive officielt modtaget af den ghanesiske præsident H.E. Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, deltage i åbningen af erhvervsfremstødet og besøge forskellige virksomheder og kulturelle institutioner.

Det bliver Dronningens udgående statsbesøg nummer 53 og det første besøg i Ghana.

Dronningen ledsages af udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

Program
 

Torsdag den 23. november

Accra

Officiel modtagelse
Kl. 9.40

Dronningen modtages af H.E. Ghanas Præsident Nana Addo Dankwa Akufo-Addo i Præsidentpaladset Flagstaff House. I forbindelse med modtagelsen inspicerer Dronningen Æresgarden og Danmarks og Ghanas nationalmelodier afspilles.

Besøg på erhvervsudstilling
Kl. 11.30

Dronningen besøger den danske erhvervsdelegations udstilling på Hotel Kempinski. Her vil Dronningen besøger en række virksomheder indenfor de tre sektorspor bæredygtighed, landbrug og maritimt.

Erhvervsfrokost
Kl. 12.30

Dronningen deltager i en erhvervsfrokost på Hotel Kempinski og holder tale.

Besøg hos H.M. Kongen af Osu
Kl. 14.00

Dronningen besøger H.M. Kongen af Osu.

Besøg på Osu Castle
Kl. 14.15

Dronningen besøger Osu Castle, der ligger ved kysten til Atlanterhavet. Ved ankomsten bliver Dronningen modtaget af lokale ghanesiske konger og får fortalt om slottets historie. Under besøget vil Dronningen desuden blive vist rundt på Osu Castle.

Efter rundvisningen vil Dronningen overvære boglancering af ”Stones Tell Stories at Osu – Memories of a Host Community of the Danish Trans-Atlantic Slave Trade". Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har bevilliget et beløb til genoptrykningen af bogen, der handler om de gamle danske huse i Accra og hvordan det danske sprog og navne den dag i dag er udbredt i kystområdet. Bogen er skrevet af professor Wellington.

Besøg på Arts & Design Centre
Kl. 15.15

Dronningen besøger kunstcentret Arts & Design Centre, der blev grundlagt i 2014 af kunstner og tømrer Constance Swaniker. Formålet med centret er at uddanne unge mennesker til at levere produkter af håndværksmæssig høj kvalitet og godt design til en overkommelig pris.

Dronningen bliver vist rundt på kunstcentret og får forevist eksempler på den kunst, der produceres her.

Gallataffel
Kl. 19.30

Dronningen deltager i H.E. Ghanas Præsident Nana Addo Dankwa Akufo-Addo gallataffel på Accra International Conference Center. Under middagen vil Præsidenten og Dronningen holde tale.

 

Fredag den 24. november

Accra

Besøg på Novo Nordisk Diabetes Support Center
Kl. 9.30

Dronningen besøger Novo Nordisk Diabetes Support Center og bliver præsenteret for centrets arbejde. Under besøget bliver Dronningen vist rundt i klinikken og ser blandt andet konsultationen og apoteket.

Besøg ved TEMA
Kl. 10.45

Dronningen besøger Accras havn, Tema, og deltager her i en rundvisning.

Besøg hos Mærsk
Kl. 12.00

Dronningen besøger Mærsks havnekontor og deltager efterfølgende i en frokost.

Besøg på Danmarks Ambassade
Kl. 14.00

Dronningen besøger Danmarks Ambassade i Ghana. Her vil Dronningen hilse på ambassadens ansatte og deltage i en reception for danskere bosiddende i Ghana.

Returarrangement
Kl. 19.30

Dronningen er vært ved returarrangement på Hotel Mövenpick.  

 

Lørdag den 25. november

Besøg på perlemarked
Kl. 10.30

Dronningen besøger et lokalt perlemarked og ser nogle af markedets mange boder.

Besøg på Cedi Bead Factory
Kl. 11.00
Dronningen besøger perlefabrikken Cedi Bead Factory og deltager i en rundvisning. Her får Dronningen blandt andet fremvist de forskellige processer i perlefabrikation.

Pressekonference
Kl. 13.00

Dronningen holder sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen pressekonference på Hotel Royal Senshi.

Sejltur på Voltafloden
Kl. 15.15

Dronningen deltager i en sejltur på Voltafloden.

Besøg hos H.M. Kongen af Akwamu
Kl. 16.00

Dronningen deltager i et besøg hos H.M. Kongen af Akwamu.