Rejse til Madagaskar

H.K.H. Prinsgemalen, 2012
H.K.H. Prinsgemalen, 2012 Foto: Jacob Jørgensen

H.K.H. Prinsgemalen deltager som Præsident for WWF Verdensnaturfonden i en rejse til Madagaskar den 29. november-10. december 2014.

Prinsgemalen ledsages på rejsen af generalsekretær for WWF Danmark Gitte Seeberg. På turen besøges forskellige WWF-projekter, der blandt andet fokuserer på skovbevarelse. Under besøget på Madagaskar vil Prinsgemalen blive orienteret om og besøge nogle af disse projekter.

WWF’s projekt for at bevare den oprindelige skov på Madagaskar inkluderer blandt andet udvikling af ovne til madlavning, der bruger mindre træ og trækul end almindelige ovne. Prinsgemalen vil besøge fabrikken, hvor ovnene produceres og få mulighed for at tale med nogle af de kvindelige brugere af ovnene. 

Prinsgemalen vil ligeledes aflægge besøg i Tsimanampetsotse nationalpark, hvor WWF arbejder for at beskytte naturområder og bevarelse af arter. Området ved Tsimanampetsotse nationalpark er det eneste sted på Madagaskar, hvor de to arter ”the greater flamingo” og ”lesser flamingo” formerer sig. 

Prinsgemalen vil senere besøge et skildpaddecenter, hvor illegalt fangede skildpadder indleveres. Centeret arbejder for gradvist at kunne sætte skildpadderne ud i naturen igen og WWF’s projekt bidrager til at øge vidensniveauet om, hvor truet skildpadder er, monitorere bestandene og samarbejde med de lokale om at bevare dem. 

WWF Verdensnaturfonden er en uafhængig miljøorganisation, der blev grundlagt i 1961, og som Prinsgemalen i 1972 tog initiativ til at stifte i Danmark.

Yderligere oplysninger

Læs mere om WWF Danmark.