Røde Kors’ 150 års jubilæumsmiddag

Fredensborg Slot
Fredensborg Slot Foto: Scanpix

I anledning af Røde Kors’ 150 års jubilæum afholdes der den 11. september 2014 jubilæumsmiddag i Orangeriet på Fredensborg Slot med deltagelse af Regentparret, H.K.H. Kronprinsessen og D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Røde Kors’ første aktion på verdensplan var under Slaget ved Dybbøl i 1864, hvor hjælpearbejdere for første gang bar armbindet med det røde kors. I dag er Røde Kors verdens største humanitære organisation.
 

I forbindelse med Røde Kors’ 150 års jubilæum, har man i Danmark haft en række aktiviteter, der blandt andet har fokuseret på ensomhed i Danmark og Røde Kors’ indsats for at yde nødhjælp til civile ofre i krig.

Jubilæumsmiddagen afholdes i Orangeriet med den kongelige families deltagelse. H.K.H. Prinsgemalen har siden 2001 været protektor for Røde Kors, og har blandt andet besøgt Røde Kors-projekter i Europa, Asien og Afrika.

Under middagen vil blandt andre journalist og forfatter Puk Damsgaard holde tale og fotograf Jan Grarup vil udstille nogle af sine fotografier.

Yderligere oplysninger

Læs mere om den kongelige familie.

Læs mere om Fredensborg Slot.

Læs mere om Røde Kors.

Presseinformation

Pressekontakt ved Dansk Røde Kors

Projektleder Fanny Møller tlf: 26701005 eller famol@rodekors.dk.

Der vil være et begrænset antal pladser, og tilmelding skal finde sted senest torsdag den 11. september kl. 12.00 til ovenstående pressekontakt.