Royal Run åbner i dag for tilmelding

H.K.H. Kronprinsen markerer næste år sin 50-års fødselsdag ved blandt andet at invitere hele Danmark til ”Royal Run” i landets fem største byer.

Foto: Lars Møller ©

Løbefesten er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund og arrangeres i regi af ’Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision’. Tilmelding åbner i dag, onsdag den 1. november, på www.royalrun.dk.

I anledning af Kronprinsens 50-års fødselsdag i 2018 omdannes Danmarks fem største byer til én stor løbefest mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag). Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe med på den samme rute i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense samt København og Frederiksberg.  Det vil være muligt at vælge mellem 10 km-distancen eller One mile (1,609 km).

Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg med at løbe One mile. Herefter fortsætter Kronprinsen til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor distancen ligeledes er One mile, mens løbefesten afsluttes af Kronprinsen i København og Frederiksberg med 10 km-distancen gennem hovedstaden.

I forbindelsen med lanceringen af Royal Run i maj 2017 udtalte Kronprinsen:

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer”.

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som er et samarbejde med Nordea-fonden og TrygFonden.

Læs mere om eventen på www.royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark.