Royal Run vender tilbage

2. pinsedag 2019 er der lagt op til en løbefest, når Hans Kongelige Højhed Kronprinsen endnu engang møder danskerne i løbesko.

Foto: Lars Møller ©

Sidste år i maj 2018 løb flere end 70.000 danskere med i Danmarks fem største byer, da Royal Run blev afholdt i forbindelse med H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. I år gentages succesen, når Royal Run 2019 finder sted den 10. juni i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg.

I forbindelse med lanceringen af Royal Run 2019 udtaler Kronprinsen:
Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden.

Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Ligesom sidste år. Som noget nyt skydes Royal Run 2019 i gang allerede den 1. juni, når Kronprinsen løber på Færøerne. Den 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. H.K.H. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.