Sommertogter med Kongeskibet Dannebrog og bybesøg 2023

Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix ©

Når Hendes Majestæt Dronningen den 2. maj 2023 går officielt ombord på Kongeskibet Dannebrog, fortsættes traditionen med årlige sommertogter, der blev indført af Christian 9. med det daværende kongeskib. Traditionen er siden blevet videreført med det nuværende kongeskib af Christian 10., Frederik 9. og nu Dronningen.

Kongeskibet Dannebrog vil således også i år gennemføre to sommertogter. Det første sommertogt indledes den 5. juni i Bornholms Regionskommune. Efterfølgende besøger det 91-årige kongeskib den 6. juni øgruppen Ertholmene, og Dronningen returnerer herefter til Bornholm den 7. juni. Majestæten og besætningen på Kongeskibet Dannebrog sætter kurs mod Nordsjælland og Halsnæs Kommune, som den 9. juni er vært for afslutningen på årets første sommertogt.

Sensommertogtet indledes i Vordingborg Kommune den 29. august, hvorefter Kongeskibet Dannebrog fortsætter nordpå med besøg i Randers Kommune den 31. august. Afslutningsvis er Fredericia Kommune den 1. september vært for det sidste stop på Dronningens sensommertogt.

Det cirka 80 meter lange Kongeskib fungerer under sommertogterne som Majestætens residens, og under årets to sommertogter vil Dronningen afholde receptioner på Dannebrog.

Hendes Majestæt Dronningen gennemfører desuden et bybesøg i Allerød Kommune den 15. maj med efterfølgende reception på Fredensborg Slot.

Flere detaljer om bybesøgets og sommertogternes programpunkter offentliggøres senere.