Stellet ved taffelbordet

I anledning af statsbesøg fra Belgien er H.M. Dronningen tirsdag den 28. marts januar 2017 vært ved gallataffel til ære for H.M. Kong Phillip og H.M. Dronning Mathilde af Belgien.

Foto: Kongehuset ©

Gallataflet finder sted i Riddersalen på Christiansborg Slot og er afslutningen på statsbesøgets første dag.

På bordet dækkes op med ordensstel. Forretten serveres på sølvtallerkner fra 1750erne, hovedretten på Elefantordenstellet med de lyseblå elefantordensbånd på kanten af tallerknen og kæden, der flankerer ned over tallerkenen, og mellemretten på tallerkener med Regentparrets monogram placeret på et hjerte og vinstokløv på kanten. Desserten serveres på Storkronestellet med Regentparrets monogram, en purpurrød krone og en kant af egeløv.

Til de tre første retter dækkes op med bestik med Regentparrets fællesmonogram. Til desserten dækkes desuden op med guldmundtøj til den kongelige familie og gæsterne, der er placeret tættest på Dronningen, mens de øvrige gæster vil spise med Christian IXs forgyldte sølvbestik fra kongens kroningsår 1863.