Uddeling af Industriens Fonds Iværksætterpris

H.K.H. Kronprinsen forestår i dag den 12. januar 2017 uddelingen af Industriens Fonds Iværksætterpris ved Danish Tech Challenge Award Show.

Overrækkelse af Danish Tech Challenge Award Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix ©

Danish Tech Challenge er en iværksætterkonkurrence for 20 udvalgte nystartede, højteknologiske IT-hardware-virksomheder. Virksomhederne konkurrerer om Industriens Fonds Iværksætterpris i et fire måneders vækstforløb, som er tilrettelagt af forskerparken Scion DTU og støttes af Industriens Fond. Som en del af forløbet flytter deltagervirksomhederne ind i forskerparken, hvor de får adgang til blandt andet værksted, sparring med professionelle forretningsudviklere og samarbejde med forskere fra DTU, der kan være med til at udvikle deres idé og produkt.

De deltagende virksomheder er særlig udvalgt af en fagjury, og fælles for deltagerne er potentialet til at være med til at skabe arbejdspladser for både ufaglærte, faglærte og akademikere i fremtiden. 

Ved Danish Tech Challenge Award Show i dag uddeler Kronprinsen Industriens Fonds Iværksætterpris 2016, som ledsages af 500.000 kroner, til den vindende virksomhed. Derefter vil Kronprinsen besøge vinderens udstillingsstand.

Danish Tech Challenge startede i 2014 som et prøveforløb, men efterfølgende besluttede Scion DTU og Industriens Fond at videreføre forløbet til 2015, 2016 og 2017 også. Kronprinsen uddelte ligeledes prisen de to første år, hvor vinderne var henholdsvis Nordic Power Converters og MedTrace.