Unge Forskere 2016

H.K.H. Prins Joachim overrakte i dag den 26. april prisen til vinderne af juniorkategorien og seniorkategorien i finalen for Unge Forskere 2016.

H.K.H. Prins Joachim, vinder af seniorkategorien Frederikke Engesgaard og minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby. Foto: Scanpix ©

Vinderen af seniorkategorien blev 18-årige Frederikke Engesgaard med sit projekt, der handler om at finde en metode til at opdage kræft tidligt. Vinderen af juniorkategorien blev 15-årige Frederikke Uldahl, som har arbejdet med en løsning, der forbedrer sundhed og overlevelse, og som i sit projekt har set på overforbruget af det bredspektrede antibiotikum Tetracyclin i behandlingen af akne. Med prisen følger 25.000 kr. samt legater til at deltage i internationale forskerkonkurrencer.

Unge Forskere er en talentkonkurrence for børn og unge i alderen 6-21 år, hvor deltagerne arbejder med naturfagsprojekter inden for life science, physical science og technology. Finalen fandt sted i forbindelse med videnskabs- og teknologimessen Science, der blev afholdt i Forum, København. 

Prins Joachim er protektor for Unge Forskere, der i år blev afholdt for 28. gang og som arrangeres af Astra, der er et nationalt center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.