Kronprinsparret deltager i eksportfremstød til Saudi-Arabien og Qatar

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen deltager den 28. februar - 1. marts 2016 i et dansk erhvervsfremstød i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh. Kronprinsparret rejser herefter til Qatars hovedstad Doha den 2. - 3. marts 2016.

Kronprinsparret vil under besøget i Saudi-Arabien være ledsaget af udenrigsminister Kristian Jensen, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen samt sundheds- og ældreminister Sophie Løhde. Erhvervsdelegationen består af 44 virksomheder samt flere danske interesseorganisationer, herunder Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer, Health Care Denmark og State of Green. Under besøget i Qatar vil Kronprinsparret være ledsaget af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Under besøget i Saudi-Arabien vil Kronprinsparret deltage i en række erhvervsaktiviteter, som har det primære formål at styrke samhandelen inden for bæredygtighed, sundhed, fødevarer, uddannelse, samt design.

Programmet

På førstedagen i Saudi-Arabien vil D.K.H. Kronprinsparret sammen med udenrigsministeren aflægge protokollære høflighedsmøder med medlemmer af den saudiske kongefamilie, heriblandt kongen og kronprinsen. De tre ministre vil ligeledes afholde bilaterale møder med deres counterparts og andre relevante saudiske ressortministre.

Kronprinsparret vil næste dag åbne en ’markedsplads’, hvor de deltagende danske virksomheder får lejlighed til at møde potentielle saudiske forretningspartnere ved virksomhedernes individuelle stande.

Sideløbende med ”markedspladsen” vil Kronprinsparret deltage i et arrangement, der fokuserer på at matche danske kompetencer inden for vandmanagement med saudiske behov.
Under frokosten vil Kronprinsen overrække Prins Henriks Eksportpris.

Efter frokosten fortsætter markedspladsen, og Kronprinsparret vil deltage i en række erhvervsaktiviteter for flere danske virksomheder, herunder et arrangement for Henning Larsen Arkitekter, der oplever succes på det saudiske marked.
Kronprinsessen vil desuden få lejlighed til at deltage i en rundbordsdiskussion med saudiske erhvervskvinder.

Om aftenen vil der blive afholdt en formel middag med deltagelse af Kronprinsparret, de danske ministre og erhvervsdelegationen på den ene side og saudiske VIPs og indbudte erhvervsgæster på den anden.

Programmet forsætter dagen efter, hvor bl.a. Riyadhs Handelskammer og saudiske erhvervsledere vil være værter for en formel frokost for Kronprinsparret samt begge ministre og handelsdelegationen.

Kronprinsessen får lejlighed til at besøge King Khaled Foundation, som er en saudisk pendant til Mary Fonden, mens Kronprinsen sammen med erhvervsdelegationen tager på virksomhedsbesøg indenfor fokusområderne.

Om aftenen vil der blive afholdt en afskedsreception i den danske ambassadørs residens, med fokus på dansk design og deltagelse af indbudte danske og saudiske erhvervsgæster.

I Qatar vil besøget bakke op om en række aktuelle danske erhvervsaktiviteter. Kronprinsparret vil bl.a. besøge Maersk Oil’s hovedkvarter. De vil desuden besøge Aspire Academy, som er et sportsakademi for talentfulde unge atleter samt få en rundvisning på Det Islamiske Museum i Doha.

På besøgets første aften vil der blive afholdt en middag med deltagelse af de danske virksomheder, der er til stede i Qatar samt lokale samarbejdspartnere.

Kronprinsessen vil også besøge en lokal skole i Doha samt Qatar Foundation, som er en privat non-profit organisation og en betydende spiller både nationalt og internationalt i bestræbelserne på at styrke uddannelse, videnskab og forskning.

Kronprinsparret vil under besøget i Qatar aflægge visit hos Qatars emir, H.H. Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani samt H.E. Sheikha Al-Mayassa Al-Thani, der bl.a. er bestyrelsesformand for Det Islamiske Museum i Doha.

 

Presserejse, visum og akkreditering

Interesserede medier bedes udfylde vedhæftede blanket og sende den til Udenrigsministeriets presseenhed pkp@um.dk med kopi til mawest@um.dk senest den 8. februar 2016.

Visum til pressedelegationen vil blive søgt sammen med den officielle delegation og udstedt til at dække det officielle besøg den 28. februar – 1. marts.

Rejsebureauet BCD Travel vil stå for hotelreservationer, flyrejse samt lokal transport, hvis det ønskes. Rejseoplæg fra BCD kan rekvireres.

Detaljerede oplysninger om presseprogram følger senere.

Yderligere oplysninger kan rettes til:
Kongehuset:
Lene Balleby, kommunikations- og pressechef, tlf: 33402529, lb@kongehuset.dk

Udenrigsministeriet:
Maria Westh, journalist/pressemedarbejder, tlf: 33921140 / 50778664, mail: mawest@um.dk

BCD Travel:
Annette Paludan, tlf: 39154581 / 28457821, mail: annette.paludan@bcdtravel.dk