Pressemeddelelse: H.K.H. Kronprinsen på dansk-grønlandsk erhvervsfremstød i Canada

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen rejser i starten af marts til Canada for at stå i spidsen for et dansk-grønlandsk erhvervsfremstød på en af verdens førende internationale minekonferencer i Toronto. Kronprinsen deltager desuden i en række erhvervsarrangementer med fokus på byudvikling og arkitektur.

Den internationale messe for minedrift, Prospectors and Developers Association of Canada (PDAC), i Toronto den 3.-6. marts 2019, er omdrejningspunktet, når Hans Kongelige Højhed aflægger besøg i den canadiske storby. Her vil Kronprinsen i selskab med Naalakkersuisoq for råstoffer og arbejdsmarked Erik Jensen, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, Dansk Industri, Grønlands Erhverv samt mere end 30 danske og grønlandske virksomheder deltage i et erhvervsfremstød målrettet investeringer og forretningsudvikling i Grønland.

Kronprinsen vil på messens åbningsdag bl.a. indvie den dansk-grønlandske stand og mødes med repræsentanter fra de danske og grønlandske virksomheder. Mere end 1000 virksomheder og 26.000 deltagere forventes at deltage i messen.

På besøgets anden dag vil Hans Kongelige Højhed åbne og holde tale ved eventet ”Greenland Day”, der sætter fokus på Grønlands ekstraordinære geologiske og mineralske potentiale. Herudover vil Kronprinsen åbne udstillingen ”Open Architecture Exhibition” og deltage i arrangementer med fokus på innovative løsninger inden for byudvikling og arkitektur.  

Besøget rundes af ved en officiel reception for danske og grønlandske aktører i Canada.

Det fulde program offentliggøres senere.


Lene Balleby
Kommunikationschef