Pressemeddelelse: H.M. Dronningens besøg i Grønland

Hendes Majestæt Dronningen aflægger officielt besøg i Grønland i dagene 24. juli til 5. august 2021.

Turen indledes i Østgrønland med besøg i Tasiilaq. Herefter går turen til Nordgrønland med besøg på Station Nord, Pituffik og i Qaanaaq. Sidste del af turen foregår i Vestgrønland med besøg i Ilulissat, Nuuk, Qaqortoq samt Narsaq. Denne del af turen vil foregå ombord på Kongeskibet Dannebrog i perioden 1.-5. august, startende i Nuuk.

Lene Balleby
Kommunikationschef

 

 

Akkreditering og kontakt
Det vil ikke være muligt at dække besøget i Nordgrønland. Presse, der ønsker at dække Dronningens besøg i Østgrønland den 24. juli samt besøgene i Vestgrønland den 30. juli til 5. august, skal sende ønske om akkreditering med navn, stilling, medie og kontaktinformationer til Naalakkersuisuts presserådgiver, Uiloq Mathæussen, på e-mail umat@nanoq.gl senest torsdag den 8. juli 2021 kl. 13.00 (dansk tid).

For yderligere oplysninger om akkreditering kontaktes presseansvarlig ved Naalakkersuisut Uiloq Mathæussen på tlf. +299 345128/+299 228502 eller e-mail umat@nanoq.gl

Besøgsprogram (med forbehold for ændringer)

 • 24. juli: Besøg i Tasiilaq
 • 25.-26. juli: Besøg ved Station Nord 
 • 27. juli: Besøg ved Pituffik
 • 28. juli: Besøg i Qaanaaq
 • 29. juli: Ingen besøg (transportdag)
 • 30. juli: Åbning af Ilulissat Isfjordscenter
 • 31. juli: Ingen besøg (transportdag)
 • 1.-2.  august: Besøg i Nuuk
 • 3. august: Besøgssted tilgår
 • 4. august: Besøg i Qaqortoq 
 • 5. august: Besøg i Narsaq 

Når besøgs- og presseprogrammet foreligger, vil det blive offentliggjort på kongehuset.dk samt fremsendt til den akkrediterede presse.

Presserejse
Kongeskibet Dannebrog vil være eskorteret af et inspektionsskib med et begrænset antal pladser til pressen. Disse pladser vil blive fordelt efter akkrediteringsfristen, og ansøgerne vil få direkte besked senest fredag den 9. juli 2021. Presse, der tildeles plads på inspektionsskibet, vil være forpligtiget til at stille materiale til rådighed for andre medier under de sædvanligt gældende vilkår. Det vil være muligt at rejse med og overnatte på følgeskibet i dagene 1.-5. august. I den øvrige periode skal pressen sørge for egen underbringelse og transport. Bemærk at der ikke arrangeres presserejse med følgeskibet til Nordgrønland, Østgrønland og besøget i Ilulissat.

Ønske om plads på inspektionsskibet skal angives i e-mailen om akkreditering med angivelse af dato for ønske om ophold på skibet.

Følgeskibet
Kahytterne er tomands- eller firmandslukafer med enkeltkøjeseng.

Der er ikke internetforbindelse på lukaferne, men daglig adgang til internet etableres i messerne. Forbindelsen er rimelig, men der afsættes specifikke perioder til brug for gæster, således at skibets daglige drift kan varetages. Forbindelsen er via satellit. 

Prisen for opholdet er 150 pr. døgn - forplejning er inkluderet.

Corona/COVID-19
Det er pressens eget ansvar at holde sig orienteret om de gældende coronarestriktioner.