Pressemeddelelse: Nyt officielt gallaportræt af Hendes Majestæt Dronningen

I dag offentliggøres et nyt officielt gallaportræt af Hendes Majestæt Dronningen. Portrættet er taget i anledning af Dronningens 80-års fødselsdag i april i år og efterfølger det seneste officielle portræt fra 2012. Der er tradition for, at regentportrætter med mellemrum udskiftes, ofte i forbindelse med særlige begivenheder, jubilæer eller runde fødselsdage. Portrætterne er derfor også en del af fortællingen om Danmarks statsoverhoveds liv og virke.    

Det nye portrætfotografi af Dronningen i Kuppelsalen på Fredensborg Slot er skabt af fotograf Per Morten Abrahamsen i sommeren 2020 og viser Majestæten i galla med Elefantordenen i skærf, Frederik 9.s ordensportræt, Dannebrogordenens storkommandørkors og Elefantordenens bryststjerne. Desuden bærer Dronningen sit Perlepoire-sæt bestående af diadem, halskæde, ørenringe og broche med brillanter. Sættet har Majestæten gennem tiden båret på flere officielle gallaportrætter.

Portrættet, som er indfattet i en nydesignet ramme af dansk eg med Kongekronen øverst, vil fremover kunne ses ophængt i blandt andet statslige institutioner, herunder ambassader og konsulater samt på danske fartøjer.

I forbindelse med offentliggørelsen af portrætfotografiet vil det i en begrænset periode på én uge være muligt fra kongehuset.dk at downloade portrættet til redaktionel omtale. Det officielle portrætfotografi må ikke lagres efter anvendelse, og det er ikke tilladt at beskære eller på anden måde ændre i gallaportrættet.


Lene Balleby
Kommunikationschef