Statsbesøg i Tyrkiet

Hofmarskallatet meddeler:

Efter indbydelse fra Tyrkiets præsident, Hans Excellence Recep Tayyip Erdoğan, aflægger Hendes Majestæt Dronningen statsbesøg i Tyrkiet den 17. til 19. oktober 2016.

Lene Balleby
Kommunikations- og pressechef

 

Fokusområder for statsbesøget
H.M. Dronningen aflægger statsbesøg i Tyrkiet på den 17.-19. oktober 2016 med besøg i hovedstaden, Ankara, og landets største by, Istanbul. Besøget er et genbesøg, der sker to år efter Tyrkiets daværende præsident, Abdullah Gül, aflagde statsbesøg i Danmark.

I Ankara besøger Dronningen bl.a. Atatürks Mausoleum, De Anatolske Civilisationers Museum og deltager i statsbanketten på præsidentpaladset. I Istanbul vil besøgets fokus være på erhverv og kultur, og Dronningen vil bl.a. besøge erhvervslivets markedsplads, deltage i en stor forretningsfrokost og se både Hagia Sophia-museet og Topkapi-paladset. Om aftenen er Dronningen vært ved en returmiddag, der markerer afslutningen på statsbesøget.  

Under statsbesøget vil der være særlig fokus på danske løsninger inden for sundhedssektoren og grønne teknologier, og der forventes en større medfølgende erhvervsdelegation. 

Presserejse
Udenrigsministeriets kontor for Public Diplomacy, Kommunikation og Presse arrangerer en fælles presserejse. Der planlægges afrejse fra København den 16. oktober, og hjemrejse den 20. oktober. Der er på forhånd reserveret et antal flybilletter og hotelværelser til medierne.

Hvis du ønsker at deltage i presserejsen, bedes du udfylde vedhæftede tilmeldingsblanket og sende din tilmelding til Udenrigsministeriets pressekontor kom@um.dk med kopi til jangra@um.dk senest den 10. august 2016. Du skal også kontakte Helle Andersen, e-mail cph.event@hrgworldwide.com, tlf. 70 80 82 27, hvis du ønsker hotelreservationer, flyrejse samt lokal transport.

Udgifter i forbindelse med deltagelse i presserejsen dækkes af de deltagende medier.

Yderlige oplysninger om statsbesøget:
Udenrigsministeriet: Journalist Janina Graae, tlf. 33 92 02 51, mobil 40 83 89 37
Kongehuset: Kommunikations- og Pressechef Lene Balleby, tlf. 33 40 10 10
Rejsebureau HRG Nordic: Helle Andersen, e-mail: cph.event@hrgworldwide.com eller tlf. 70 80 82 27.