Pressemeddelelse: H.M. Dronningens 83-års fødselsdag

Søndag den 16. april 2023 fylder Hendes Majestæt Dronningen 83 år. Hendes Majestæt og den kongelige familie vil i den anledning vise sig på balkonerne på Christian IX’s Palæ på Amalienborg klokken 12.00.

Det forventes, at Dronningen samme dag vil genoptage sine funktioner som landets regent efter sin veloverståede rygoperation i februar. Dronningens genoptræning går godt, men der vil fortsat være en række større opgaver, som Dronningen i de kommende måneder ikke kan gennemføre som planlagt. Dette informeres der om løbende.

Den Kongelige Livgarde vil på Hendes Majestæts fødselsdag være i røde gallauniformer, og klokken 11.50 vil Livgarden gennemføre et stort vagtskifte foran Christian VII's Palæ på Amalienborg.

Det er fem år siden, at Dronningen sidst lod sig fejre fra Amalienborgs balkon. På sin fødselsdag i 2019 og 2022 opholdt Dronningen sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i henholdsvis 2020 og 2021 fejrede Dronningen fødselsdagen privat på grund af forsamlingsrestriktioner.

Traditionen tro vil der på Dronningens fødselsdag være fremlagt gratulationslister i porten i Det Gule Palæ, Amaliegade 18, 1256 København K, i tidsrummet klokken 10.00-14.00.

 

Lene Balleby
Kommunikationschef