Pressemeddelelse: Hendes Majestæt Dronningens 50-års Regeringsjubilæum

En række af de begivenheder, der skulle have markeret Hendes Majestæt Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i midten af januar 2022, gennemføres i stedet den 10. og 11. september 2022. Det drejer sig blandt andet om festligholdelse på Københavns Rådhus, gallaforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, festgudstjeneste i Københavns Domkirke samt gallataffel på Christiansborg Slot. Der vil desuden være mulighed for at hylde Dronningen i forbindelse med et stort vagtskifte på Amalienborg Slotsplads. Det endelige program offentliggøres senere på året.

Det tilpassede program for jubilæumsdagen den 14. januar 2022 ser hermed således ud:

Kl. 9.30: H.M. Dronningen indleder dagen med statsråd på Christiansborg Slot sammen med H.K.H. Kronprinsen.

Kl. 10.00: H.M. Dronningen, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie samt H.K.H. Prinsesse Benedikte er til stede ved Folketingets officielle markering af regeringsjubilæet.

Kl. 12.00: H.M. Dronningen, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie, H.K.H. Prinsesse Benedikte samt H.M. Dronning Anne-Marie deltager i kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke.

På kongehuset.dk er der oprettet en temaside for Dronningens 50-års Regeringsjubilæum, hvor informationer om jubilæet løbende opdateres. Her er det blandt andet også muligt at downloade det officielle jubilæumslogo, der er stillet til rådighed for fejringen året igennem. Ligeledes vil der på Kongehusets hjemmeside den 14. januar blive oprettet en gratulationsliste, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen i anledning af regeringsjubilæet. Det vil som følge af coronasituationen heller ikke ved denne lejlighed være muligt at møde fysisk frem i Det Gule Palæ ved Amalienborg, sådan som der ellers er tradition for ved store begivenheder i Kongehuset.


Lene Balleby
Kommunikationschef