Pressemeddelelse: Udsættelse af sommertogt og bybesøg

Hendes Majestæt Dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog til Bornholms Regionskommune, øgruppen Ertholmene og Halsnæs Kommune, der var planlagt til afholdelse i juni måned, udsættes til 2024 som følge af Dronningens rygoperation i februar. Af samme årsag udsættes bybesøget i Allerød Kommune, der var planlagt til at finde sted i maj måned, til efteråret 2023.

Det forventes, at årets sensommertogt til Vordingborg Kommune, Randers Kommune og Fredericia Kommune bliver gennemført som planlagt.

Den traditionsrige ombordstigning, der markerer begyndelsen på Kongeskibet Dannebrogs sejlsæson, finder i år sted fra Holmen den 2. maj. Herefter vil Hendes Majestæt sejle fra København til Helsingør, hvor Kongeskibet Dannebrog runder Kronborg Slot og sejler retur til hovedstaden. I forbindelse med sejladsen saluteres der fra Batteriet Sixtus og Kronborg Slot.

Dronningens genoptræning efter operationen går godt, men genoptræningsforløbet vil fortsat strække sig over længere tid. Dronningens officielle program vil som følge deraf være præget af et lavere aktivitetsniveau end normalt.

 

Lene Balleby
Kommunikationschef