H.K.H. Prinsesse Maries tale ved Epilepsihospitalet Filadelfias 125-års jubilæum den 2. maj 2022

Offentliggjort den 2. maj 2022.

Hjertelig tillykke med de 125 år!  Det er mig en stor glæde at være med til at fejre Filadelfia. Jeg har fulgt jeres arbejde gennem de sidste ni år.

Som protektor for Epilepsiforeningen har jeg mødt læger, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, psykologer og mange flere dygtige medarbejdere med store kompetencer, som til sammen hjælper mennesker med epilepsi til et godt liv med kvalitet og den hverdag – de ønsker.

Og jeg har mødt mennesker med mod på livet trods den kroniske sygdom.

Vores hjerner er noget af det mest komplekse – men også det smukkeste. Det er her tanker og følelser opstår.

Epilepsi er en kompliceret sygdom i hjernen – som ikke alene giver epileptiske anfald, men også udfordringer med tab af færdigheder og sociale vanskeligheder.

Her på Filadelfia behandler I ikke bare patienter – men ser det hele menneske. I har respekt for mennesket som en afgørende værdi.

Filadelfia blev grundlagt for 125 år siden – her i Dianalund – på hvad der var en bar mark.

I dag er her udover specialhospitalet også døgn- og dagtilbud, et rehabiliteringscenter for hjerneskadede, rådgivning og en specialskole for børn med nogle af de udfordringer – som en sygdom i hjernen giver. Det gør Filadelfia helt unik.

Filadelfias forskning sikrer præcis diagnosticering og optimering af behandling. Forskningen er på internationalt niveau.

Mit arbejde med epilepsi har givet mig indsigt i, hvor vigtig det er at drive forskningen fremad, så kvaliteten hele tiden forbedres. Den ambition møder jeg her.

Jeg står sammen med patienterne, og gør hvad jeg kan for at sætte fokus på epilepsi og fortælle, hvor vigtig det er med en tidlig indsats i kampen mod sygdommen.

Der er stadig brug for Filadelfia. Tillykke med de 125 år.

 

(Det talte ord gælder)