VIDEO: H.K.H. Kronprinsen besøger Higashi-Matsushima

Japan blev i 2011 ramt af et jordskælv, der målte 9.0 på richterskalaen og som udløste en tsunami, der særligt ramte byen Higashi-Matsushima. Kort tid efter naturkatastrofen besøgte H.K.H. Kronprinsen området for at opmuntre og støtte befolkningen i deres genopbygningsperiode. Kronprinsen mødte her både hjemløse og forældreløse børn, og Kronprinsen så på faciliteter for børn, der efter jordskælvet var blevet genetableret med støtte fra danske virksomheder.

Kronprinsen har gennem årene jævnligt haft kontakt med Higashi-Matsushima. I 2015, da den første ris siden katastrofen blev plantet og høstet, forærede byens borgere Kronprinsen en pose af denne ris.

Seks år efter sit besøg vendte Kronprinsen den 10. oktober 2017 tilbage og genså flere af stederne fra besøget i 2011. Kronprinsen så blandt andet, hvad donationer fra Danmark har gjort for at hjælpe byen med at genrejse sig selv ovenpå katastrofen. Derudover fik Kronprinsen lejlighed til at møde flere af de børn, som Kronprinsen dengang spillede fodbold med på én af byens skoler. Kronprinsen besøgte desuden en mindepark, der er under opførelse.

Video: Kongehuset ©