VIDEO: H.K.H. Kronprinsessen besøgte Yogyakarta, Indonesien

Onsdag den 4. december 2019 besøgte H.K.H. Kronprinsessen regionen Yogyakarta i Indonesien, der er det eneste tilbageværende monarki og sultanat i landet. På Kraton Palace havde Sultan Hamengku Buxono X og Dronning Ratu Hemas inviteret Kronprinsessen til frokost.

Besøget i regionen fandt sted i anledning af Hendes Kongelige Højheds rejse i Indonesien sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn. Dagens program i Yogyakarta startede med et besøg på et offentligt sundhedscenter, der er et eksempel på en generel forbedring af Indonesiens sundhedsdækning. FN’s Befolkningsfond (UNFPA), som Kronprinsessen er protektor for, samarbejder med myndigheder og forskningsinstitutioner om at undersøge, hvordan graviditets- og fødselsydelser og den generelle adgang til prævention fungerer i praksis. I den forbindelse deltog Kronprinsessen og ministeren i en dialog om pigers og kvinders seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.

Som det sidste punkt på rejsen til Indonesien mødte Kronprinsessen sammen med udviklingsministeren indonesiske religiøse ledere. Omdrejningspunktet for mødet var en dialog om familieplanlægning. FN’s Befolkningsfond sætter ind gennem blandt andet ekspertbistand til religiøse rådgivere for at forbedre mænds viden om familieplanlægning.

Video: Kongehuset ©