Besøg i Abu Dhabi

H.K.H. Kronprinsen sammen med Abu Dhabis Kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan.
H.K.H. Kronprinsen sammen med Abu Dhabis Kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Foto: Scanpix

H.K.H. Kronprinsen aflægger officielt besøg i Abu Dhabi den 20.-21. januar 2014 og deltager i en række aktiviteter med fokus på vedvarende energi og bæredygtig udvikling.

Under besøget holder Kronprinsen tale ved det danske event "The United Arab Emirates and Denmark – Partners for Global Sustainability", der finder sted under den internationale konference "World Future Energy Summit". Efter åbningstalen vil en samarbejdsaftale mellem Danmark og De Forenede Arabiske Emirater blive underskrevet. Aftalen har til hensigt at skabe samarbejdsmuligheder mellem de to parter inden for vedvarende energi og bæredygtig udvikling. Kronprinsen besøger de danske virksomheder, der har stande ved konferencen.

Kronprinsen aflægger derudover besøg ved selskabet Masdar, der er drevet af regeringen i Abu Dhabi, og blev etableret i 2006 for at fremme bæredygtig energi. Efter besøget deltager Kronprinsen i uddelingen af Zayed Future Energy Prize til virksomheder og organisationer, som i særlig grad har udvist vision, lederskab og innovation inden for bæredygtighed.

Under besøget vil Kronprinsen endvidere få forevist et af verdens største solcelleanlæg, SHAMS 1, der indgår i en regeringsplan om på længere sigt at reducere udledningen af drivhusgasser i landet.

Kronprinsen vil under dele af besøget være ledsaget af udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen.

Yderligere oplysninger Presseinformation

PRESSEKONTAKT VED DEN DANSKE AMBASSADE I ABU DHABI
Politisk analytiker Silas Mørch Pedersen, tlf: +971 50 662 7978 eller e-mail: SILPED@um.dk.