Besøg ved Mode Gakuen

Foto: Lars Rievers, Polfoto ©

Kronprinsparret besøger lørdag den 28. marts 2015 mode- og designskolen Mode Gakuen som en del af Grønlandsfremstødet i Japan.

Under besøget på skolen vil Kronprinsparret blive introduceret til skolens arbejde under en rundvisning, hvorefter workshops med fokus på sælskind som materiale i design af tøj vil blive præsenteret. Kronprinsparret får lejlighed til at hilse på de fremmødte studerende, der har arbejdet med sælskind i deres eget design. Mode Gakuen har siden 2014 samarbejdet med de danske virksomheder Kopenhagen Fur og Great Greenland om at introducere sælskind til de nye, japanske designere.

Mode Gakuen åbnede i 1966 og har omkring 3.500 studerende. På skolen arbejdes der ikke blot med at undervise studerende i mode og design, men også i blandt andet interiør og skønhed. Skolen har flere afdelinger, hvoraf Kronprinsparret besøger Cocoon Tower, som ligger i TokyoShinjyuku-området.

Efter besøget på Mode Gakuen vil Kronprinsparret deltage i en frokost med D.K.M. Kejseren og Kejserinden i Imperical Palace. Kronprinsparret deltager desuden samme dag kl. 19.30 i en middag med det japanske Kronprinspar i Togu Palace. Det danske Kronprinspar har tidligere mødt medlemmer af den japanske kejserfamilie, blandt andet under det officielle besøg i 2005.

Yderligere oplysninger