Program for besøg i Etiopien

Etiopien
Etiopien Foto: Linda Johansen, POLFOTO

H.K.H. Prinsesse Marie besøger som protektor for Folkekirkens Nødhjælp Etiopien den 27.-31. januar 2014. Under besøget vil Prinsessen følge det udviklingsarbejde, som Folkekirkens Nødhjælp udfører i landet. Prinsesse Marie besøger udviklingsprojekter i landsbyer i Bale-distriktet og vil her se, hvordan projektmedarbejdere og de lokale arbejder med dyrkning af jord, beredskab i forbindelse med klimaforandringer, husdyropdræt, sundhed og ernæring.

PROGRAM

Mandag den 27. januar

Frokost ved den danske ambassadør i Addis Ababa
kl. 13.00
Prinsesse Marie deltager i en frokost afholdt af den danske ambassadør i Etiopien, som vil orientere om udviklinger i landet samt om samarbejdet mellem Etiopien og Danmark.

Besøg hos Engsko United Milling System
kl. 14.45

Prinsessen Marie besøger sammen med udenrigsminister Holger K. Nielsen den danske virksomhed Engsko United Milling System, der producerer møllesten til maling af korn. Prinsessen og ministeren får forevist produktionshallerne i Addis Ababa og introduceres til virksomhedens arbejde.

Læs mere om Engsko United Milling System.

Møde med Folkekirkens Nødhjælp
kl. 18.00

Prinsesse Marie hilser på de lokale medarbejdere fra Folkekirkens Nødhjælps kontor i Addis Ababa og orienteres om organisationens arbejde i Etiopien.

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Etiopien.

Tirsdag den 28. januar

Afrejse fra Addis Ababa
kl. 8.00

Prinsessen og den resterende deltagende delegation kører mod Bale Mountain, som ligger 400 km. syd for Addis Ababa for at besøge organisationens projekter i lokalområderne.

Onsdag den 29. januar

Besøg ved projekt i Jibri
kl. 10.30
Prinsessen besøger et lokalsamfund i Jibri, Goro, og får fremvist den fælles vandpumpe, som blev etableret i juni 2013. Lokale ledere fortæller om brug af pumpen, hvorefter planteskolen i området vises frem. Prinsessen besøger også en familie, der dyrker amaranthplanten, som en del af projektets afprøvning af nye og mere klimaresistente afgrøder. Efterfølgende besøger Prinsessen en skole, hvor Folkekirkens Nødhjælp har fået bygget et vandreservoir.

Den lokale befolkning i Jibri kæmper med en tilbagevendende tørke, som går ud over landbrug og kvæg. Tørken tvinger store dele af lokalbefolkningen til at migrere og medfører sygdom hos både mennesker og dyr.

Torsdag den 30. januar

Besøg i Sinana
kl. 9.30

Prinsesse Marie besøger et projekt i Goro, som har til formål at oplyse om hiv i landsbysamfund, hvor mennesker med sygdommen ofte stigmatiseres. Prinsessen møder mænd og kvinder, som har hiv, og som gennem projektet forsøges re-integreret i samfundet. Derudover hilser Prinsessen på kvinder, som gennem projektet trænes i at skabe bedre økonomiske rammer for dem selv.

 

Fredag den 31. januar

Besøg ved Tufa-Miessa Livelihood Enhancement project
kl. 8.30

Prinsessen besøger et projekt under Folkekirkens Nødhjælp i området Tufa-Miessa, som er sårbart grundet manglende vand og ensidigt fokus på husdyrhold, men hvis befolkning igennem projektet introduceres til nye afgrøder. Prinsessen hilser på lokalbefolkning, som deltager i projektet.

Reception ved den danske ambassadør
kl. 19.00

Prinsesse Marie deltager i en reception afholdt af den danske ambassadør i Etiopien i ambassadørboligen. 

FOTO

Se billeder fra besøget. 

PRESSEINFORMATION

Gå venligst til Presse.