Program for besøg i Mexico

Foto: POLFOTO

H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen aflægger den 11.–13. november 2013 officielt besøg i Mexico for at stå i spidsen for et dansk erhvervsfremstød.

Kronprinsparret aflægger besøg i Mexico ledsaget af sundhedsminister Astrid Krag og en erhvervsdelegation på 52 virksomheder. Besøget sætter fokus på dansk-mexicansk samhandel inden for sundhed og velfærd, landbrug og fødevarer samt energi og klimavenlig teknologi. Under erhvervsfremstødet deltager Kronprinsparret i en række besøg, der demonstrerer danske virksomheders tiltag i Mexico.

Kronprinsparret er inviteret til Mexico af landets præsident H.E. Enrique Peña Nieto.

Program

Mandag den 11. november

CTDUCA Foundation
kl. 10.00
Kronprinsparret besøger CTDUCA Foundation og præsenteres for fondens arbejde med uddannelse og pleje til mennesker med Downs syndrom. Kronprinsparret præsenteres også for et kosttilskud, udviklet af firmaet Palsgaard, som har vist sig at forbedre de kognitive evner hos mennesker med Downs syndrom.

Museum of Anthropology
kl. 11.00
Kronprinsparret besøger Museum of Anthropology i Mexico City og får forevist museets tre hovedgallerier med en introduktion til Mexicos historie.

Officiel velkomst
kl. 13.00
Kronprinsparret bydes officielt velkommen til Mexico af præsident H.E. Enrique Peña Nieto samt Præsidentfrue Angélica Rivera de Peña i præsidentboligen i Mexico City.

Papalote Children's Museum
kl. 15.10
Under besøget på Papalote Children's Museum i Mexico City får Kronprinsparret forevist museets permanente LEGO-workshop. Her kan børn give deres bud på "fremtidens by" og lære om miljøvenlige tiltag. Under besøget hilser Kronprinsparret blandt andet på mexicanske børn fra The Denmark School, der deltager i workshoppen.

Ceremoni med Mexico Citys borgmester
kl. 16.10
Kronprinsparret deltager i ceremonien "Key to the City" med borgmester i Mexico City Miguel Ángel Mancera. Ved ceremonien præsenteres Kronprinsparret for byens nøgle. Det ceremonielle ritual har rødder i Middelalderen, hvor mure og aflåste porte forskansede byen. Ved præsentation af nøglen til gæsterne gives der i symbolsk forstand fri adgang til Mexico City. Kronprinsen holder tale ved ceremonien.

Velgørenhedskoncert med the Raveonettes
kl. 20.30
Kronprinsparret deltager i velgørenhedskoncert med det danske band the Raveonettes. Koncerten finder sted i El Plaza Condesa i Mexico City og indtægter fra solgte koncertbilletter doneres til the Diarq Foundation, som Kronprinsparret besøger onsdag den 13. november.

Tirsdag den 12. november

Erhvervsseminarer
kl 9.50
Kronprinsparret besøger erhvervsseminarerne "Food ingredients and optimization seminar", "Healtcare seminar" og "Agroindustry and food technology seminar" på St. Regis Hotel i Mexico City. Kronprinsparret får forevist en udstilling med produkter fra 15 danske virksomheder, der deltager i seminaret.

Mexican Chamber of Deputies
kl. 11.40
Kronprinsparret besøger deputeretkammeret, der er en del af det mexicanske parlament. Under besøget overværer Kronprinsparret afslutningen på et forum om stomi samt etableringen af kongressens venskabsgruppe med Danmark. Kronprinsparret forevises også en fotoudstilling om stomi.

Indvielse af cykelbarometer
kl. 13.00
Kronprinsparret deltager i indvielsen af Mexicos første cykelbarometer, der bliver opstillet med formålet at gøre Mexico City til en cykelvenlig by. Ved indvielsen giver Kronprinsparret startsignal til cyklister fra Mexicos cyklistforening, som kører forbi barometeret.

Åbning af dansk designudstilling
kl. 15.50
Kronprinsparret deltager ved åbning af  en udstilling, der præsenterer bæredygtigt dansk design på Soumaya Museum i Mexico City. Kronprinsessen holder tale ved åbningen.

Gallamiddag
kl. 20.10
Den danske ambassadør er vært ved en gallamiddag med deltagelse af Kronprinsparret samt repræsentanter fra erhvervslivet. Gallamiddagen finder sted i det restaurerede kloster ex Convento de San Hipólito, og der serveres retter med inspiration fra det dansk-mexicanske møde. Det danske band the Raveonettes fremfører akustisk musik under middagen.

Onsdag den 13. november

Program for Kronprinsen

Besøg på Sigma Alimentos factory
kl. 10.00
Kronprinsen besøger Sigma Alimentos factory i Tula, der hører til bykommunen Hidalgo. Fabrikken producerer og leverer frysemad. Under besøget vil de deltagende danske virksomheder præsentere eksempler på dansk fødevareteknologi.

Pemex
kl. 11.15
Kronprinsen besøger det statsejede olieselskab Pemex i Mexico City og deltager i et møde med repræsentanter fra Pemex samt de tilstedeværende danske virksomheder.

Møde om vedvarende energi og miljø
kl. 12.15
Kronprinsen deltager i et møde med repræsentanter for den danske erhvervsdelegation, the Federal Electricity Commission og beslutningstagere. Mødet finder sted i MUTEC - Technological Museum i Mexico City.

Kronprinsparrets program

Reception - innovation i sundhedsvæsenet
kl. 13.45
Kronprinsparret deltager i en reception med deltagelse af den danske sundhedsminister, mexicanske beslutningstagere inden for sundhedssektoren samt repræsentanter fra danske virksomheder. Kronprinsessen holder tale ved receptionen, som finder sted efter en rundbordsdiskussion vedrørende innovation i sundhedsvæsenet.

Reception for The Danish Colony in Mexico og friends of Denmark
kl. 14.45
Kronprinsparret deltager i en reception for den danske koloni i Mexico, hvis medlemmer blandt andet består af danske erhvervsdrivende og danske studerende bosiddende i Mexico.

Besøg på ABC Hospital
kl. 15.35
Kronprinsparret besøger ABC Hospital, hvor danske sundhedsløsninger præsenteres, og overværer en dansk virksomheds donation af medicinsk udstyr til hospitalets skadestue.

Besøg ved Diarq Foundation
kl. 17.00
Kronprinsparret besøger Diarq Foundation, der har til formål at hjælpe kvinder udsat for vold i hjemmet ved blandt andet at tilbyde ophold i et beskyttet hus. Under besøget forevises Kronprinsparret huset og hilser på kvinder og børn, der opholder sig på stedet.

Fotos

Se fotos fra Kronprinsparrets besøg i Mexico.

Presseinformation

Gå venligst til Presse.