H.K.H. Kronprinsessen besøger Milano den 17. april 2023

Dansk design er omdrejningspunktet, når H.K.H. Kronprinsessen den 17. april 2023 indleder et erhvervsfremstød i Milano med åbningen af udstillingen ”This is Denmark”.

Foto: Stine Heilmann ©

H.K.H. Kronprinsessen står i spidsen for fremstødet, der har deltagelse af i alt 17 danske virksomheder. Sammen med organisationerne Dansk Industri, Creative Denmark og Danmarks Ambassade i Rom deltager virksomhederne i udstillingen ”This is Denmark”. Udstillingen har fokus på dansk design og finder sted i forbindelse med Milan Design Week 2023, der er verdens største årlige møbel- og designbegivenhed.

Danske designløsninger, der er skabt med afsæt i stolte danske håndværkstraditioner, efterspørges i stor stil både hjemme og ude i verden. Bæredygtighed og innovative naturbaserede løsninger i den forbindelse står derfor ofte centralt, når Kronprinsessen deltager i erhvervsfremstød internationalt. Den 17. april 2023 åbner Hendes Kongelige Højhed den danske udstilling ”This is Denmark”, der har til formål at øge opmærksomheden om dansk design og bæredygtighed for at fremme den danske eksport.

Herefter vil Kronprinsessen holde tale og deltage i en rundbordssamtale under overskriften ”New European Bauhaus Project - DESIRE, Designing the Irresistible Circular Society” med deltagelse af ledende tænkere inden for byudvikling og design. Bauhaus skolen blev etableret for mere end 100 år siden og ændrede radikalt måden at bygge på i Vesten med øget livskvalitet for den brede befolkning. Det nye europæiske Bauhaus har også en ambition om at skabe forandring ved at gøre byggeriet bæredygtigt.

Om aftenen deltager Kronprinsessen i en middag arrangeret af Creative Denmark. Hendes Kongelige Højhed vil under fremstødet være ledsaget af erhvervsminister Morten Bødskov.

I 2021 stod Kronprinsessen også i spidsen for et dansk fremstød i Milano, der havde fokus på danske traditioner inden for de kreative fag og samtidig havde til formål at fremme kendskabet til danske arkitektur- og designvirksomheders fokus på bæredygtighed og grønne løsninger.

Link til pressekontakt.