Kronprinsparret på erhvervsfremstød i Vietnam

Fra den 1.-2. november 2022 besøger D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen Vietnam for at stå i spidsen for en større dansk erhvervsdelegation.

Foto: Stine Heilmann ©

Vietnams hovedstad Hanoi danner i begyndelsen af november ramme om et grønt erhvervsfremstød i det folkerige land, hvor besøgsprogrammet har særlig fokus på vindenergi og energieffektivitet. Kronprinsparret kommer til at stå i spidsen for en erhvervsdelegation, der sammen med Deres Kongelige Højheder vil deltage i seminarer og debatter om den grønne omstilling sammen med vietnamesiske erhvervsledere og regeringsrepræsentanter. Kronprinsparrets officielle besøg i Vietnam markerer samtidig, at det er 50 år siden, at Danmark og Vietnam indgik diplomatiske forbindelser.

Det kommende besøg bliver Kronprinsparrets andet fælles besøg i Vietnam. Det første fandt sted i 2009, hvor D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen var på statsbesøg i landet sammen med H.M. Dronningen og Prins Henrik. For ti år siden deltog Kronprinsen i 40-årsfejringen af de diplomatiske relationer.

Det endelige program og presseprogram for besøget offentliggøres senere. Information vedrørende presserejse udsendes separat på et senere tidspunkt af Udenrigsministeriets kontor for Public Diplomacy, Kommunikation og Presse.