Kronprinsparret på erhvervsfremstød i Nederlandene

Fra den 20.-21. juni 2022 besøger D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen Nederlandene for at stå i spidsen for en større dansk erhvervsdelegation.

Foto: Stine Heilmann ©

Grøn omstilling og digital sundhed er i fokus, når Kronprinsparret sammen med en større dansk erhvervsdelegation til juni besøger Nederlandene, der er Danmarks syvendestørste eksportmarked. Under besøget vil Deres Kongelige Højheder blandt andet deltage i en erhvervskonference i Haag og besøge virksomheder og forskningsinstitutioner i Rotterdam og Leiden. Kronprinsparret vil endvidere deltage i en officiel middag med gæster fra danske og nederlandske virksomheder og organisationer.

Erhvervsfremstødet skulle oprindeligt have fundet sted den 2.-3. november 2020, men blev som følge af situationen med COVID-19 udskudt. I stedet blev der afholdt et digitalt erhvervsfremstød, hvor Kronprinsen holdt åbningstale fra Industriens Hus. Det er således - med lidt over halvandet års forsinkelse – først til juni muligt at gennemføre det planlagte erhvervsfremstød.

Gennem årene har Kronprinsparret stået i spidsen for adskillige erhvervs- og kulturfremstød. Sidste år besøgte Kronprinsen Island og Frankrig, med fokus på omstilling til bæredygtige energiløsninger, og Kronprinsessen besøgte blandt andet Milano Design Week for at sætte fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi i dansk design og arkitektur. Tidligere er besøg blandt andet gået til Sydkorea, Sverige, USA, Japan, Tyskland, Mexico og Chile. Formålet med besøgene har været at styrke relationerne mellem Danmark og besøgslandene samt at understøtte danske virksomheders vækst og position på de pågældende markeder.