Kronprinsparret på officielt besøg i Indien

Fra den 26. februar til den 1. marts 2023 besøger D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen det folkerige land Indien sammen med en dansk erhvervsdelegation, der tæller 38 virksomheder.

Foto: Stine Heilmann ©

Besøgets hovedfokus er den grønne omstilling med særlig fokus på vand og energi. Under overskriften ”Partners for Green and Sustainable Progress” vil den danske delegation og indiske regeringsrepræsentanter og erhvervsledere deltage i seminarer og virksomhedsbesøg, der har til formål at fremme eksportmuligheder for danske virksomheder i landet og styrke det grønne strategiske partnerskab mellem Danmark og Indien.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard vil ledsage Kronprinsparret under det indiske besøg, der finder sted i hovedstaden New Delhi og den sydøstindiske by Chennai. Derudover vil Kronprinsparret besøge byen Agra, hvor Deres Kongelige Højheder skal opleve verdensarvsbygningsværkerne Taj Mahal og Agra Fort.

Det officielle besøg og erhvervsfremstødet i Indien finder sted i forlængelse af Indiens premierminister H.E. Narendra Modis besøg i Danmark i maj måned sidste år. Under dette besøg modtog Hendes Majestæt Dronningen og Kronprinsparret premierministeren på Amalienborg til en audiens og efterfølgende middag i Christian VII’s Palæ. Året forinden havde Dronningen modtaget Indiens udenrigsminister H.E. Subrahmanyam Jaishankar på Fredensborg Slot, ligesom statsminister Mette Frederiksen samme år var på officielt besøg i landet.

Kronprinsen og Kronprinsessen har i årenes løb enten sammen eller hver for sig stået i spidsen for adskillige erhvervs- og kulturfremstød rundt omkring i verden. Sidste år var Kronprinsparret på grønne erhvervsfremstød i Nederlandene og Vietnam ligesom Kronprinsessen besøgte Norges hovedstad Oslo i juni måned for at sætte fokus på bæredygtig byudvikling. Formålet med Kronprinsparrets udenlandsbesøg har altid været at styrke relationerne mellem Danmark og besøgslandene samt at understøtte danske virksomheders vækst og position på de pågældende markeder.