Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2023

Indsatsen ”Energi til hinanden” og det kunstneriske studio ”How to Kill a Dog” modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser. Priserne overrækkes lørdag den 4. november, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Musikhuset Esbjerg.

Foto: Esbjerg Kommune / Nadia Von Rikka ©

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner, som har vist mod til at gå nye veje inden for sit kunstneriske felt og til en nytænkende aktør inden for socialt arbejde.

“Energi til hinanden” og ”How to Kill a Dog”
Den kommunale indsats ”Energi til hinanden” modtager dette års Sociale Stjernedryspris for at tage afsæt i de unges behov og ønsker og for at tage nye metoder i brug, når de guider unge på vej mod job og uddannelse.

”Energi til hinanden” er en del af Vindmøllen, der drives af Esbjerg Jobcenter, og har til formål at give unge redskaber til bedre at kunne klare sig i job eller på skolebænken. Siden projektet blev iværksat i 2020, er 183 unge visiteret til Vindmøllen, og heraf er mere end halvdelen kommet i job eller uddannelse.

Det kunstneriske og tværæstetiske studio ”How to Kill a Dog” med Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen i spidsen, modtager årets Kulturelle Stjernedryspris for at sætte fokus på emner som køn, identitet og ligestilling og for at nedbryde grænserne for, hvordan man plejer at lave scenekunst.

Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen dimitterede begge fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og stiftede samme år ”How to Kill a Dog”. Siden har de skabt en scenekunstnerisk trilogi med de tre forestillinger ”Velkommen til Pandora”, ”Lolita for altid” og ”Farvel til Madonna”.

Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser også hver 100.000 kr. Kronprinsparrets Priser sendes live kl. 21.00 på DR1 og DRTV.