Program for H.K.H. Kronprinsessens besøg i Milano den 17. april 2023

H.K.H. Kronprinsessen besøger den 17. april 2023 Milano og står i spidsen for et erhvervsfremstød med fokus på danske designløsninger.

Foto: Stine Heilmann ©

Danske designløsninger, der er skabt med afsæt i stolte danske håndværkstraditioner, efterspørges i stor stil både hjemme og ude i verden. Bæredygtighed og innovative naturbaserede løsninger i den forbindelse står derfor ofte centralt, når Kronprinsessen deltager i erhvervsfremstød internationalt. Den 17. april 2023 åbner Hendes Kongelige Højhed udstillingen ”This is Denmark”, der har til formål at øge opmærksomheden om dansk design og bæredygtighed for at fremme den danske eksport.

Fremstødet har deltagelse af i alt 17 danske virksomheder, og sammen med organisationerne Dansk Industri, Creative Denmark og Danmarks Ambassade i Rom deltager virksomhederne i den danske udstilling, der finder sted i forbindelse med verdens største årlige møbel- og designbegivenhed, Milan Design Week 2023.

Hendes Kongelige Højhed vil under fremstødet være ledsaget af erhvervsminister Morten Bødskov.

Program

Åbning af udstillingen ”This is Denmark”
Kl. 13.50
Kronprinsessen åbner den danske udstilling ”This is Denmark” på Alcova. I forbindelse med åbningen vil Hendes Kongelige Højhed få lejlighed til at møde de deltagende danske virksomheder.

Rundbordssamtale ”New European Bauhaus Project - DESIRE, Designing the Irresistible Circular Society”
Kl. 16.00
Kronprinsessen holder åbningstale og deltager i rundbordssamtale under overskriften ”New European Bauhaus Project - DESIRE, Designing the Irresistible Circular Society” med deltagelse af ledende tænkere inden for byudvikling og design. Bauhaus skolen blev etableret for mere end 100 år siden og ændrede radikalt måden at bygge på i Vesten med øget livskvalitet for den brede befolkning. Det nye europæiske Bauhaus har også en ambition om at skabe forandring ved at gøre byggeriet bæredygtigt.

Middag
Kl. 20.40
Kronprinsessen deltager i en middag arrangeret af Creative Denmark med deltagelse af repræsentanter fra Danmark og Italien.