Program for H.K.H. Kronprinsessens besøg i Norge

Den 10. juni 2022 besøger H.K.H. Kronprinsessen Norge for at stå i spidsen for et dansk erhvervsfremstød. Kronprinsessens besøg har fokus på bæredygtig byudvikling og fremtidens sundhedsvæsen samt på at styrke de kulturelle bånd mellem Danmark og Norge ved deltagelse i en markering af åbningen af Det Nye Nationalmuseum i Oslo. I besøget deltager også erhvervsminister Simon Kollerup.

Foto: Iwan Baan ©

Formålet med erhvervsfremstødet er at styrke de tætte handelsmæssige og kulturelle relationer mellem Danmark og Norge samt at understøtte danske virksomheders vækst og position på det norske marked.

Sammen med en delegation af danske virksomheder og organisationer vil H.K.H. Kronprinsessen den 10. juni besøge Norge, som er Danmarks femtestørste eksportmarked. Under besøget vil Hendes Kongelige Højhed blandt andet åbne to erhvervskonferencer i Oslo om henholdsvis fremtidens bæredygtige og klimasikre byer og om fremtidens robuste sundhedsvæsen.

Kronprinsessen vil også deltage i et arrangement i forbindelse med den officielle åbning af Det Nye Nationalmuseum i Oslo. Museet bliver Nordens største kunstmuseum med over 5000 udstillede værker fra museets samling af ældre og moderne kunst, arkitektur, design og kunsthåndværk samlet under ét tag.

Program for H.K.H. Kronprinsessens besøg i Norge

 

Fredag den 10. juni

Erhvervskonferencen ”Fremtidens grønne, bæredygtige og klimasikre byer”
Kl. 9.00
Kronprinsessen deltager i åbning af erhvervskonferencen ”Fremtidens grønne, bæredygtige og klimasikre byer” på Oslo Rådhus sammen med H.K.H. Kronprins Haakon af Norge og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit af Norge. Hendes Kongelige Højhed holder åbningstalen ved konferencen, som sætter fokus på byernes centrale rolle i opnåelsen af FN’s klimamål. Erhvervsminister Simon Kollerup og Norges næringsminister Jan Christian Vestre deltager også i konferencen.

Erhvervskonferencen ”Fremtidens robuste sundhedsvæsen i Norge og Danmark”
Kl. 11.00
Kronprinsessen deltager i erhvervskonferencen ”Fremtidens robuste sundhedsvæsen i Norge og Danmark” i Oslo Science City, hvor blandt andet Norges helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol også vil være til stede. Hendes Kongelige Højhed holder tale, og Kronprinsessen vil også få mulighed for at møde en række danske virksomheder, som arbejder med håndtering af fremtidens udfordringer for sundhedsvæsenet i Skandinavien.   

Officiel åbningsmiddag på Det Nye Nationalmuseum i Oslo
Kl. 17.30
Kronprinsessen deltager sammen med H.M. Dronning Sonja af Norge, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit i en officiel middag for at markere åbningen af Det Nye Nationalmuseum i Oslo. Norges statsminister Jonas Gahr Støre og direktør for Nationalmuseet Karin Hindsbo deltager ligeledes i arrangementet.