Program for H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i Tivoli

H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum markeres den 21. maj 2022 af Tivoli. Programmet byder blandt andet på plantning af træ og en nykomponeret march til Dronningen fremført af Tivoli-Garden. Der vises også en udstilling med udvalgte kostumer og skitser, som Dronningen har skabt gennem de sidste 20 år til forestillinger i Tivoli. Om aftenen vil der være balletgalla samt et festfyrværkeri.

Foto: Lasse Salling ©

Lørdag den 21. maj 2022

 

Kl. 12.00: H.M. Dronningen ankommer til Tivoli
Dronningen ankommer til Tivolis Hovedindgang og bydes velkommen af administrerende direktør i Tivoli Susanne Mørch Koch.  Dronningen bydes inde i Haven også velkommen af Pjerrot, Harlekin, Columbine og balletbørn iklædt Dronningens kostumer. Ved indgangsbuen spiller Tivoli-Garden en ny march til Hendes Majestæt, der er komponeret i anledning af regeringsjubilæet.

Besigtigelse af jubilæumsudstilling med dragter skabt af H.M. Dronningen
Efter modtagelsen ved Hovedindgangen går Dronningen ad Hovedalléen og besigtiger udstillingen ”Dronningens kostumerier i Tivoli”. Udstillingen rummer Dronningens kostumer, skitser og scenografier, som Majestæten har udført i sit kunstneriske virke i tilblivelsen af blandt andet ”Den standhaftige Tinsoldat”, ”Snedronningen” og ”Fyrtøjet”.

Overværelse af opvisning på Pantomimeteatret
Hendes Majestæt overværer en særlig forestilling på Pantomimeteatret, med dansende børn iklædt kostumer, som Dronningen gennem tiden har designet.

Rundvisning i Tivoli-Gardens skræddersal
I H.C. Andersen Slottet møder Dronningen blandt andet nogle af Tivoli-Gardens musikere samt Tivoli-Gardens skrædder Charlotte Schwerdtfeger. Under besøget fremvises gardens særlige dragter, og der fortælles om uniformens udseende.

H.M. Dronningen planter et træ i Haven
Dronningen planter et due-træ i Parterrehaven nær Tivolisøen i anledning af regeringsjubilæet. Due-træet kaldes også Davidia Involucrata og blomstrer i maj og juni måned. Tivoli-Gardens Tamburkorps blæser en fanfare når træet er plantet.

Fremvisning af særlig jubilæumskage på Plænen
På Plænen præsenteres Dronningen for en særlig jubilæumskage, der er skabt i anledning af Tivolis markering af 50-års regeringsjubilæet.

Frokost
Dronningen deltager i en frokost, som Tivoli er vært ved på Fru Nimb.

Kl. 19.00 Balletgalla
Den kongelige familie overværer balletgalla i Tivolis koncertsal. Festforestillingen vil blive introduceret af Hamburg Balletts leder, koreografen og instruktøren John Neumeier. Balletgallaen er i to dele, hvor der præsenteres uddrag af balletter med dansere fra verdens førende balletkompagnier.

Festfyrværkeri
Den kongelige familie overværer et festfyrværkeri.