H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum.

Den 14. januar 2022 har Dronningen været regent i Danmark i 50 år. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum bliver markeret og højtideligholdt med en række begivenheder i 2022, hvor den kongelige familie, det officielle Danmark og en række udenlandske gæster vil deltage. 

På baggrund af den seneste udvikling i coronasituationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger har Kongehuset udsat de store fejringer, der var planlagt til midten af januar 2022. Hendes Majestæt vil fortsat gerne have en festlig markering, hvor danskerne kan være med, og har derfor besluttet at flytte størstedelen af de til januar planlagte arrangementer til sensommeren 2022.

En række af de begivenheder, der skulle have markeret Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i midten af januar 2022, gennemføres i stedet den 10. og 11. september 2022. Det drejer sig blandt andet om festligholdelse på Københavns Rådhus, gallaforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, festgudstjeneste i Københavns Domkirke samt gallataffel på Christiansborg Slot. Der vil desuden være mulighed for at hylde Dronningen i forbindelse med et stort vagtskifte på Amalienborg Slotsplads. Det endelige program offentliggøres senere på året.

Læs mere om udsættelse af planlagte fejringer og det tilpassede program for jubilæumsfejringen


Denne side opdateres løbende med information om begivenheder, der finder sted i anledning af regeringsjubilæet.

See the theme page in English.

Program

Fredag den 14. januar

Statsråd og Folketingets fejring
H.M. Dronningen indleder dagen med statsråd på Christiansborg Slot sammen med H.K.H. Kronprinsen kl. 9.30. Efterfølgende deltager H.M. Dronningen sammen med Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og H.K.H. Prinsesse Benedikte i Folketingets markering af jubilæet kl. 10.00.

Kranselægning ved Roskilde Domkirke
Senere samme dag kl. 12.00 deltager H.M. Dronningen, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie samt H.K.H. Prinsesse Benedikte i kranselægning ved Roskilde Domkirke i anledning af 50-årsdagen for Frederik 9.s død.

 

Lørdag den 15. januar

UDSAT til lørdag den 10. september: Vagtskifte på Amalienborg
H.M. Dronningen og den kongelige familie viser sig på balkonen på Christian IX’s Palæ på Amalienborg i forbindelse med vagtskiftet kl. 12.00.

UDSAT til lørdag den 10. september: Karetkørsel i København
I forlængelse af vagtskiftet kører H.M. Dronningen i karet til Københavns Rådhus kl. 12.30.

UDSAT til lørdag den 10. september: Modtagelse på Københavns Rådhus
På Københavns Rådhus vil der kl. 13.00 være fejring og officiel frokost, og H.M. Dronningen vil vise sig på rådhusets balkon.

UDSAT til lørdag den 10. september: Gallaforestilling i Det Kongelige Teater
Jubilæet markeres om aftenen med en gallaforestilling på Gamle Scene i Det Kongelige Teater kl. 20.00. H.M. Dronningen ankommer til den festlige aften i karet fra Amalienborg med eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron. 

Gallaforestillingen transmitteres af DR.

 

Søndag den 16. januar

UDSAT til søndag den 11. september: Festgudstjeneste i Vor Frue Kirke
Festgudstjeneste i Vor Frue Kirke i København kl. 10.00.

UDSAT til søndag den 11. september: Gallataffel på Christiansborg Slot
Om aftenen afholder H.M. Dronningen gallataffel på Christiansborg Slot, hvor den kongelige familie, udenlandske gæster og det officielle Danmark deltager kl. 20.00.

Gallataflet transmitteres af TV 2.

 

Fredag den 21. januar

Udstillingsåbning på Amalienborgmuseet
H.M. Dronningen åbner udstillingen ”En Dronnings Smykkeskrin” på Kongernes Samling - Amalienborgmuseet kl. 15.00. Ved åbningen deltager også Kronprinsparret og H.K.H. Prinsesse Benedikte.

 

Lørdag den 21. maj

Tivoli markerer regeringsjubilæet
H.M. Dronningen vil blandt andet besøge Pantomimeteatret, Tivoligardens skrædder og der plantes et jubilæumstræ midt i Tivoli.

Balletgalla i Tivolis koncertsal
Den kongelige familie overværer en balletgalla i Tivolis koncertsal i forbindelse med markeringen af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum.

 

Søndag den 11. september

Frokost på Kongeskibet Dannebrog
H.M. Dronningen afholder en frokost på Kongeskibet Dannebrog for særligt inviterede.

 

Fredag den 23. september

Aftenselskab for Regeringen, Folketinget og danske medlemmer af Europa-Parlamentet
H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum markeres ved et aftenselskab på Christiansborg Slot, hvor gæsterne og den kongelige familie ud over en middag også vil opleve underholdning i Riddersalen. 

I forbindelse med jubilæet udgives der et officielt logo, som kan downloades på kongehuset.dk. Jubilæumslogoet er til brug for medier, kommuner, organisationer, foreninger, virksomheder, butikker og andre, der på den ene eller anden måde ønsker at deltage i markeringen af Dronningens 50-års Regeringsjubilæum. Designbureauet Kontrapunkt står bag det officielle logo i forbindelse med regeringsjubilæet.

 

Officielt jubilæumsportræt

I forbindelse med markeringen af Dronningens 50-års Regeringsjubilæum offentliggøres et nyt portrætbillede.

Gå til Mediebanken for at downloade portrættet

Ønskes portrættet i andre formater kontakt venligst kom@kongehuset.dk.

Retningslinjer for brug af portrættet
Portrættet må kun benyttes i forbindelse med omtale af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum. Det er ikke tilladt at ændre i portrættet, medmindre der er tale om en beskæring af hensyn til mediets format. Fotograf "Per Morten Abrahamsen" skal krediteres ved brug.

Nye frimærker

Den 3. januar 2022 udgav PostNord et jubilæumsark med tre frimærker i anledning af Dronningens 50-års Regeringsjubilæum.

Læs mere og se frimærket.

Også i Grønland og på Færøerne bliver Dronningens 50-års Regeringsjubilæum blandt andet markeret med nye frimærker. Tilblivelsen af de to mærker har været omfattende, og i processen er der brugt teknikker, som går 1000 år tilbage.

Læs mere og se frimærkerne

Erindringsmønt

Nationalbanken markerer regeringsjubilæet med udsendelsen af en erindringsmønt. Mønterne kan fra den 14. januar 2022 købes i Den Kgl. Mønts webshop.

Læs mere og se mønten

Erindringsmedalje

I anledning af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum har den kongelige familie, Hoffets medarbejdere samt enkelte andre modtaget en medalje, Erindringsmedaillen i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Læs mere og se medaljen.

Presseprogram