H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum markeres i Tivoli

Tivoli markerer H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum den 21. maj 2022 med aktiviteter for gæster i haven og en balletgalla i Koncertsalen.

Foto: Lasse Salling ©

H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum markeres den 21. maj 2022 af Tivoli med aktiviteter for gæster i forlystelseshaven og en balletgalla i Tivolis koncertsal.

Balletgallaen er med dansere fra blandt andet Hamburg Ballett, Royal Ballet i London, Paris Opera, New York City Ballet og Den Kongelige Ballet. En del af forestillingen består af værker af den amerikanske koreograf John Neumeier fra Hamburg Ballett. 

Gallaforestillingen den 21. maj overværes af Dronningen og den kongelige familie. Gæster i haven kan se balletgallaen på en storskærm. Balletgallaen opføres både den 21. og 22. maj, og der er mulighed for at købe billetter til forestillingerne fra den 9. februar.

Festforestillingen i Koncertsalen den 21. maj vil blive introduceret af John Neumeier. Balletgallaen er i tre akter, og undervejs præsenteres blandet andet solodansere fra verdens førende balletkompagnier med uddrag af balletter, som viser de forskellige kompagniers særegne historie og tradition. Første akt består af værker danset af Hamburg Ballett og Den kongelige Ballet. I anden akt kan man opleve nyere indslag fra Kammerballetten, Tivoli Balletteater og Hamburg Ballett. Tredje akt byder på klassiske og neoklassiske balletstykker danset af solodansere fra de verdensberømte kompagnier i London, Paris og New York.

Den 21. maj åbnes desuden en udstilling i Tivoli med udvalgte balletkostumer designet af Dronningen gennem Majestætens 20 år lange kunstneriske virke i Tivoli.

Dagen i Tivoli afsluttes med fyrværkeri.