Udsættelse af planlagte fejringer i anledning af H.M. Dronningens Regeringsjubilæum

På baggrund af den seneste udvikling i coronasituationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger udsætter Kongehuset de store fejringer i anledning af det kommende 50-års Regeringsjubilæum. Hendes Majestæt Dronningen vil fortsat gerne have en festlig markering, hvor danskerne kan være med, og har derfor besluttet at flytte størstedelen af de til januar planlagte arrangementer til sensommeren 2022.

De udsatte arrangementer er: Dronningens jubilæumspressemøde, åbningen af udstillingen ”En Dronnings Smykkeskrin” på Kongernes Samling - Amalienborgmuseet, vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads, hvor Dronningen og den kongelige familie viser sig på balkonen, frokost på Københavns Rådhus, gallaforestilling på Gamle Scene i Det Kongelige Teater, festgudstjeneste i Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, samt gallataffel på Christiansborg Slot. Nye datoer for de udsatte arrangementer vil blive meldt ud i det nye år.

På selve jubilæumsdagen den 14. januar vil enkelte arrangementer forsøges gennemført. Det gælder blandt andet statsrådet, modtagelse i Folketinget samt kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke. Yderligere oplysninger herom meddeles primo januar.

På Kongehusets hjemmeside vil der i jubilæumsugen blive oprettet en gratulationsliste, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen i anledning af Regeringsjubilæet. Det vil som følge af coronasituationen heller ikke ved denne lejlighed være muligt at møde fysisk frem i Det Gule Palæ ved Amalienborg, sådan som der ellers er tradition for ved store begivenheder i Kongehuset.