Program for Kronprinsparrets besøg i Nederlandene

Grøn omstilling og digital sundhed er i fokus, når Kronprinsparret den 20.-21. juni, sammen med en større dansk erhvervsdelegation, besøger Nederlandene, der er Danmarks syvendestørste eksportmarked. I besøget deltager også sundhedsminister Magnus Heunicke.

Foto: Vichaya Kiatying-Angsulee ©

Sammen med en delegation af danske virksomheder og organisationer vil D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen blandt andet deltage i den officielle åbning af en erhvervskonference i Haag og besøge virksomheder og forskningsinstitutioner i Haag, Rotterdam, Delft og Leiden. Kronprinsparret vil endvidere deltage i en officiel middag med gæster fra danske og nederlandske virksomheder og organisationer.

Kronprinsparret indleder besøget med et fælles program i Haag, hvorefter Kronprinsen fortsætter besøget med særligt fokus på bæredygtig energiforsyning og innovation i Delft og Rotterdam, mens Kronprinsessen følger et program om digital sundhed i Leiden med efterfølgende besøg i Delft og Rotterdam. Kronprinsparrets officielle besøg afsluttes med en afskedsreception hos Danmarks ambassadør i Nederlandene, H.E. Jarl Frijs-Madsen.

 

Program

Mandag den 20. juni

Kronprinsparret deltager i officiel åbning af erhvervsfremstød på New Babylon Conference Centre
Kl. 8.55
Kronprinsparret deltager sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke, afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Christian Stenberg Jensen og den danske erhvervsdelegation i den officielle åbning af erhvervsfremstødet i New Babylon Conference Centre, hvor Kronprinsen holder åbningstalen.

Kronprinsparret overværer ærestale ved Nederlandenes premierminister
Kl. 9.45

Nederlandenes premierminister, H.E. Mark Rutte, holder en ærestale i forbindelse med åbningen af erhvervsfremstødet, hvorefter sundhedsminister Magnus Heunicke forestår åbningen af det tredelte Cross Sector Seminar om temaerne ”District Heating and Energy Efficiency” og ”HealthTech and MedTech”.

H.K.H. Kronprinsen overværer åbning af seminar om ”Offshore Wind Energy and Power-to-X”
Kl. 10.55

Kronprinsen overværer åbningen af seminaret om ”Offshore Wind Energy and Power-to-X” og den efterfølgende paneldebat med deltagelse af repræsentanter fra danske og nederlandske virksomheder, der debatterer udfordringer og muligheder med Offshore Wind Energy og Power-to-X i Nordsøen, som både Nederlandene og Danmark deler kyst med. Seminaret er en del af det indledende Cross Sector Seminar.

H.K.H. Kronprinsessen forestår åbning af seminar om ”HealthTech and MedTech”
Kl. 10.55
Kronprinsessen indleder seminar om ”HealthTech and MedTech” med en velkomsttale og overværer sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke den efterfølgende paneldebat om digitalisering i sundhedssektoren. Paneldebatten modereres af Jakob Skaarup Nielsen, der er CEO i Healthcare Denmark, som Hendes Kongelige Højhed er protektor for. Seminaret er en del af det indledende Cross Sector Seminar.

H.K.H. Kronprinsen deltager i møde med danske studerende i Nederlandene
Kl. 11.25
Kronprinsen og Danmarks ambassadør i Nederlandene mødes med en række danske studerende, som studerer i Nederlandene og arbejder med at løse udfordringer i forbindelse med den grønne omstilling. Mødet finder sted i New Babylon Conference Centre.

Kronprinsparret besøger virksomhedsstande på New Babylon Conference Centre
Kl. 12.05

Kronprinsparret besøger virksomhedsstande fra den danske erhvervsdelegation som en del af afslutningen på det officielle program i New Babylon Conference Centre, der bød på paneldebatter og oplæg under det sektorbaserede Cross Sector Seminar. Fra virksomhedsstandene fortæller repræsentanter for de medvirkende virksomheder om deres arbejde inden for seminarets tre temaer. Efter rundgangen deltager Kronprinsparret i en privat frokost på konferencecentret.

H.K.H. Kronprinsen deltager i virksomhedsbesøg hos Shell
Kl. 13.45
Kronprinsen besøger energivirksomheden Royal Dutch Shell, der er blandt verdens førende virksomheder inden for energiforsyning og har internationalt hovedkontor i Haag. Under besøget får Kronprinsen en præsentation af virksomhedens arbejde med Offshore Wind Energy, Power-to-X og hydrogen.

H.K.H. Kronprinsessen besøger Provinciehuis Zuid-Holland
Kl. 13.45

Kronprinsessen aflægger besøg hos det offentlige administrationskontor for Provins Sydholland, der administrerer den nederlandske provins, som er beboet af over 3,7 millioner mennesker. I forbindelse med besøget vil Hendes Kongelige Højhed indlede en rundbordssamtale om energieffektivitet med en kort åbningstale.

H.K.H. Kronprinsessen besøger Det Kongelige Akademi for Kunst
Kl. 14.15
Kronprinsessen deltager i en rundvisning i Det Kongelige Akademi for Kunst i Haag, der sammen med Det Kongelige Konservatorium udgør University of the Arts The Hague. Undervejs får Kronprinsessen lejlighed til at hilse på danske og nederlandske studerende, der blandt andet arbejder med bæredygtige tekstiler og grøn omstilling.

H.K.H. Kronprinsen besøger Dutch Marine Energy Centre
Kl. 14.40
Kronprinsen aflægger besøg ved Dutch Marine Energy Centre (DMEC), der er en accelerator for bølgeenergiløsninger. Centret arbejder med at fremme den globale, bæredygtige energiomstilling ved at afdække potentialet i den energi, der er lagret i oceaner, have og floder. I forbindelse med en rundvisning i centret får Kronprinsen præsenteret et udvalg af maritime energiløsninger med Virtual Reality.

Kronprinsparret besøger Fredspaladset i Haag
Kl. 15.35
Kronprinsparret besøger Fredspaladset i Haag, der udover et bibliotek også huser Haagakademiet for international ret, Den Faste Voldgiftsret og Den Internationale Domstol, som har til opgave at sørge for, at internationale love bliver overholdt.

Kronprinsparret deltager i officiel middag i Grote Kerk
Kl. 18.30
Kronprinsparret deltager i en officiel middag i Grote Kerk, der er blandt Haags ældste bygninger. Kirken blev grundlagt i 1300-tallet og bliver i dag brugt ved blandt andet kongelige vielser og dåb. I forbindelse med den officielle middag holder Kronprinsen en tale. Det nederlandske Kongepar deltager ligeledes i middagen.

 

Tirsdag den 21. juni

H.K.H. Kronprinsen besøger Technische Universiteit Delft
Kl. 9.00
Kronprinsen besøger det tekniske universitet i Delft, der er landets største af sin slags med over 25.000 studerende og 6.000 ansatte. I forbindelse med besøget overværer Kronprinsen et oplæg om et igangværende projekt med geotermisk energi og fjernvarmeopvarmning på campus.

H.K.H. Kronprinsessen besøger Leiden University Medical Center
Kl. 9.05

Kronprinsessen og sundhedsminister Magnus Heunicke besøger universitetshospitalet, der er tilknyttet Leiden University. I forbindelse med en velkomstceremoni holder Hendes Kongelige Højhed en tale og overværer en række præsentationer.

H.K.H. Kronprinsessen besøger Willem-Alexander Kinderziekenhuis i Leiden
Kl. 10.00
Kronprinsessen og sundhedsminister Magnus Heunicke får en rundvisning på børnehospitalet Willem-Alexander Kinderziekenhuis, der er navngivet efter H.M. Kong Willem-Alexander af Nederlandene. Børnehospitalet er tilknyttet universitetshospitalet i Leiden, og Hendes Kongelige Højhed besøger hospitalets legeområde og overværer blandt andet en E-konsultation med en patient på Rigshospitalet i Danmark.

H.K.H. Kronprinsen besøger Cambridge Innovation Center i Rotterdam
Kl. 10.25
Kronprinsen besøger startup-inkubatoren CIC, der har til huse i Rotterdam. CIC er et fælles kontorlandskab for iværksættere, virksomheder, investorer med videre, der arbejder med innovative løsninger. Under besøget vil Kronprinsen blive præsenteret for forskellige startup-virksomheder.

H.K.H. Kronprinsessen deltager i frokost på Delft Rådhus
Kl. 11.25
Kronprinsessen overværer en opsummering af erhvervsdelegationens drøftelser på rådhuset i Delft, hvorefter borgmester i Delft Kommune Marja van Bijsterveldt er vært ved en frokost for Hendes Kongelige Højhed og den danske erhvervsdelegation.

H.K.H. Kronprinsen besøger virksomheden RelyOn Nutec på Rotterdam Havn
Kl. 11.35
Kronprinsen overværer en opsummering af erhvervsdelegationens drøftelser hos virksomheden RelyOn Nutec, der arbejder med industrisikkerhed. Opsummeringen afsluttes med en demonstration af virksomhedens træningsfaciliteter og et eksempel på, hvordan man slukker en brintbrand.

H.K.H. Kronprinsen deltager i netværksfrokost ombord på skibet Prinses Amalia
Kl. 12.40

Kronprinsen deltager i en netværksfrokost ombord på skibet Prinses Amalia, der ligger i Rotterdam Havn. Frokosten er med deltagelse af danske og nederlandske virksomheder, der beskæftiger sig med Offshore Wind Energy og Power-to-X.

H.K.H. Kronprinsessen besøger Floating Office Rotterdam
Kl. 13.00
Kronprinsessen besøger Floating Office i Rotterdam Havn og indleder en samtale om fremtidens bæredygtige byggerier med danske og nederlandske virksomheder fra byggebranchen. Hendes Kongelige Højhed får ligeledes en rundvisning på Floating Office Rotterdam, der er bygget med særligt hensyn til fremtidens klimaudfordringer.

Kronprinsparret deltager i reception hos Danmarks ambassadør i Nederlandene
Kl. 15.00
Som afslutning på besøget i Nederlandene deltager Kronprinsparret i en reception hos Danmarks ambassadør i Nederlandene, H.E. Jarl Frijs-Madsen.