Program for Kronprinsparrets besøg i Vietnam

Vietnams hovedstad Hanoi danner fra den 1.-2. november ramme om et officielt besøg samt et grønt erhvervsfremstød i det folkerige land, hvor besøgsprogrammet har særlig fokus på vindenergi og energieffektivitet. I umiddelbar forlængelse af erhvervsfremstødet besøger H.K.H. Kronprinsen den 3. november danske virksomheder i Ho Chi Minh City.

Kronprinsparret vil stå i spidsen for en erhvervsdelegation på 36 danske virksomheder, der sammen med Deres Kongelige Højheder deltager i seminarer og debatter om den grønne omstilling sammen med vietnamesiske erhvervsledere og regeringsrepræsentanter. Kronprinsparrets officielle besøg i Vietnam markerer samtidig, at det er 50 år siden, at Danmark og Vietnam indgik diplomatiske forbindelser, og Deres Kongelige Højheder skal blandt andet mødes med både Vietnams præsident og vicepræsident.

Besøget bliver Kronprinsparrets andet fælles besøg til Vietnam. Det første fandt sted i 2009, hvor Kronprinsen og Kronprinsessen var på statsbesøg i landet sammen med H.M. Dronningen og Prins Henrik. For elleve år siden besøgte Kronprinsen landet i forbindelse med 40-årsfejringen af de diplomatiske relationer mellem Danmark og Vietnam.

 

Tirsdag den 1. november

Kl. 7.45
Kronprinsparret aflægger besøg i Ho Chi Minhs Mausoleum
Ved Ba Dinh Pladsen i Hanoi ligger grundlæggeren af Den Demokratiske Republik Vietnam Ho Chi Minhs mausoleum. Ho Chi Minh var formand for det kommunistiske parti i Vietnam fra 1951 og frem til sin død i 1969. 

Som der er tradition for i Vietnam, vil Kronprinsparret besøge mausoleet forud for den officielle modtagelse i landet.  

Kl. 8.00
Kronprinsparret modtages officielt af Vietnams vicepræsident H.E. Võ Thị Ánh Xuân
I regeringsbygningen i Hanoi bliver Kronprinsparret officielt modtaget og budt velkommen til Vietnam af H.E. vicepræsident Võ Thị Ánh Xuân. Modtagelsen vil samtidig markere 50-året for etableringen af de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Vietnam. 

De dansk-vietnamesiske relationer går tilbage til den 25. november 1971, hvor Danmark som et af de første vestlige lande anerkendte det nordvietnamesiske styre i Hanoi. Danmark begyndte efterfølgende at yde bistand til genopbygningen og industrialiseringen af Vietnam. 

Kl. 8.45
Høflighedsvisit hos Vietnams præsident H.E. Nguyễn Xuân Phúc
Vietnams præsident H.E. Nguyễn Xuân Phúc modtager Kronprinsparret på Præsidentpaladset.

Kl. 9.45
Åbning af dansk-vietnamesiske erhvervskonference
Under overskriften ”Creating a greener future together” står Kronprinsparret i spidsen for et erhvervsfremstød i Hanoi, hvor mere end 36 danske virksomheder deltager. Kronprinsen holder åbningstale og vil sammen med Kronprinsessen overvære underskriftceremonier mellem danske og vietnamesiske virksomheder. 

De 36 deltagende danske virksomheder forventes under erhvervsfremstødet at få indsigt i yderligere markedsmuligheder og opbygge viden om nye partnerskaber og forretningsmuligheder i Vietnam. De vil derudover få en forståelse for nogle af de store offentlige investeringsprojekter med potentiale for danske virksomheder samt adgang til relevante beslutningstagere. De danske virksomheder deltager med forskellige målsætninger – nogle er nye på markedet og deltager som led i en større indsats for at få fodfæste, mens andre allerede er massivt til stede og ønsker at investere yderligere. De større virksomheder ser fremstødet som en mulighed for at profilere de investeringer og arbejdspladser, som de bidrager med i Vietnam. 

Kl. 11.00
Kronprinsen deltager i åbningen af vindenergikonference
Danske løsninger inden for vindenergi bliver præsenteret for det vietnamesiske marked ved en konference, som Kronprinsen deltager i åbningen af. Med en 3.200 kilometer lang kystlinje har Vietnam stort potentiale for at udvikle havvindenergi, og de danske virksomheder vil ved konferencen præsentere deres løsninger og resultater inden for den grønne vindenergi.

Vietnam har i de senere år oplevet en stor stigning i landets energiforbrug med årlige vækstrater på omkring seks procent, og for at imødekomme stigende energiefterspørgsel har vietnamesiske virksomheder brug for partnerskaber og knowhow udefra. Vindenergikonferencen skal blandt andet forsøge at skabe nye relationer og samarbejder mellem danske og vietnamesiske virksomheder. 

Kl. 11.00
Kronprinsessen holder åbningstale ved energieffektiviseringskonference
Danmark og Vietnam har begge en ambition om at opnå CO2-neutralitet i 2050, og energieffektiviseringskonferencen, hvor Kronprinsessen holder åbningstale, vil forsøge at åbne for nye partnerskaber mellem danske og vietnamesiske virksomheder.  

Kl. 11.30
Kronprinsparret deltager i vicepræsidentens officielle frokost
H.E. vicepræsident Võ Thị Ánh Xuân og ægtefælle er værter ved en officiel frokost for Kronprinsparret. 

Kl. 13.00
Kronprinsparret møder de deltagende danske virksomheder  
Kronprinsparret besøger virksomhedsstande fra den danske erhvervsdelegation. Her vil repræsentanter fra de deltagende virksomheder fortælle om deres arbejde inden for vindenergi og energieffektivisering. 

Kl. 14.40
Kronprinsparret besøger Hoàn Kiếm-søen og Skildpaddetårnet
I hjertet af Hanoi, hvor mere end syv millioner mennesker har deres hverdag, ligger Hoàn Kiếm-søen. Besøget er en del af det kulturelle program, som Deres Kongelige Højheder deltager i under det officielle besøg i Vietnam. 

Kronprinsparret vil blandt andet opleve Skildpaddetårnet, som med årene er blevet et af Hanois vartegn. Tårnet blev bygget i slutningen af 1800-tallet for at ære legenden om en gylden skildpadde, der skulle have grebet et magisk sværd og bagefter forsvandt i søen. 

Kl. 15.00
Kronprinsen overværer vanddukketeater og får fremvist Ðông Hồ-malerier
Kronprinsen er inviteret til at overvære en opførelse af et traditionelt vietnamesisk vanddukketeater i selskab af Vietnams vicepræsident. Forestillingen, som Kronprinsen vil overvære, fortæller myter og sagn, der er forbundet med den nærliggende Hoàn Kiếm-sø. Vietnamesisk vanddukketeater fremføres af dukkeførere, der står i vand til livet, og som fører dukkerne med bambuspinde, og teatret, som Kronprinsen besøger, er blandt de førende kultursteder i Vietnam, der fortsat praktiserer denne kunstform. 

Vietnams vicepræsident vil også fremvise Ðông Hồ-malerier for Kronprinsen. Malerierne er vietnamesiske folkebilleder og er skabt på et tyndt papir, der består af bark. Farverne på malerierne stammer fra både bløddyr, træplader, kobberrust og knuste æggeskaller, og malerierne er dækket af en rismasse for at beskytte farverne mod tidens tand.    

Kl. 18.00
Kronprinsparret deltager i Grand Dinner
Festmiddagen vil markere den udskudte fejring af 50-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Vietnam. Samtidig får deltagende virksomheder i det danske erhvervsfremstød lejlighed til at møde hinanden. Menuen vil være sammensat af den vietnamesiske kok Hoang Tung, der er blandt Vietnams mest populære kokke. Hoang Tung er uddannet i Skandinavien og vil lave en menu, der hylder det danske køkken.  

Kl. 20.30
Kronprinsparret deltager i fejring af 50-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Vietnam i Hanoi Opera 
Hanoi Opera fra 1901 er et kulturelt samlingssted i Vietnam. På førstedagen af Kronprinsparrets officielle besøg i Vietnam danner operabygningen ramme om en festforestilling, hvor mere end 450 gæster er indbudt. 

Forestillingen, hvor både danske og vietnamesiske kunstnere bidrager, skal hylde 50-året for de diplomatiske relationer mellem Danmark og Vietnam. Forestillingen er højdepunktet i markeringen, og indledningsvist vil Kronprinsessen holde tale.

 

Onsdag den 2. november

Kl. 8.45
Kronprinsen deltager i høflighedsmøde med repræsentanter fra Hải Phòng City
Repræsentanter fra Hải Phòng City modtager Kronprinsen og byder Hans Kongelige Højhed velkommen til deres provins. 

Kl. 9.45
Kronprinsen deltager i netværksmøde
Virksomheder fra Danmark og Hải Phòng City har netværksmøde med fokus på vindenergisektoren. Kronprinsen vil blive præsenteret for både danske og vietnamesiske deltagere ved mødet. 

Kl. 10.00
Kronprinsessen besøger cementfabrikken Xuan Thanh Cement Plan
Xuan Thanh Cement Factory er blandt de største cementfabrikker i verden, og den danske virksomhed FLSmidt har med deres løsninger hjulpet fabrikken med at opnå større energieffektivitet. Globalt set står cementproduktion for omkring syv procent af den samlede CO2-udledning, og Kronprinsessen vil sammen med en dansk erhvervsdelegation få indsigt i, hvordan løsninger inden for energieffektivisering kan implementeres i produktionen af cement. 

Kl. 10.45
Kronprinsessen deltager i høflighedsmøde med repræsentanter fra Hà Nams folkekomité
Folkekomiteen fra Hà Nams har inviteret Kronprinsessen på et høflighedsmøde sammen med repræsentanter fra danske virksomheder, der ønsker at styrke samarbejdet med den vietnamesiske provins. 

Kl. 11.30
Kronprinsen besøger workshop for børn om offshore-vindenergi
På Dragon Beach vil Kronprinsen overvære en workshop for lokale børn i Haiphong-distriktet om offshore vindenergi. Børnene vil gennem aktiv læring lære mere om vedvarende energi, teknik og vindteknologi. 

Kl. 14.00
Kronprinsessen besøger workshop for børn med fokus på kreativitet 
Kronprinsessen besøger en gruppe elever mellem ni og ti år, der deltager i LEGO’s "Build the Change”-workshop, der engagerer børn til at udvikle deres kreativitet, evne til problemløsning samt deres samarbejde og kommunikationsevner. 

Kl. 14.35
Kronprinsen besøger havneområdet Haiphong
Haiphong er den tredjestørste by i Vietnam, og her, ved Den Røde Flod, ligger landets vigtigste havn. Kronprinsen vil fra en kabelbane få et overblik over havnerådet.

Kl. 15.15
Kronprinsessen besøger pagodekomplekset Tam Chúc
Det nybyggede Tam Chúc er Vietnams største pagodekompleks og en af provinsen Ha Nams største turistattraktioner. Kronprinsessen vil besøge komplekset og høre om provinsens arbejde med turisme og etableringen af de enorme bygningsværker. 

 

Torsdag den 3. november

Kl. 8.00
Kronprinsen tager første spadestik til LEGO’s nye fabrik  
Kronprinsen tager det første spadestik til LEGO’s nye fabrik i Vietnam, der bliver den første fabrik i Binh Duong-provinsen til at begrænse CO2-udslip. Fabrikken vil have ​​en solcellefarm, der vil bidrage til Vietnams grønne omstilling.

Kl. 10.10
Kronprinsen besøger møbelvirksomheden ScanComs showroom i Binh Duong
ScanCom er en dansk virksomhed, der siden stiftelsen i 1995 er vokset til at blive en førende global producent af udendørsmøbler. Virksomheden beskæftiger over 3.500 mennesker på verdensplan, og Kronprinsen vil besøge virksomhedens showroom i Binh Duong.

Kl. 12.20
Kronprinsen deltager i indvielsen af Vestas nye kontor i Vietnam
Den danske vindmøllevirksomhed Vestas er den førende inden for sit felt i Vietnam, og Kronprinsen vil sammen med Regional CTO Asia Pacific and China at Vestas Claus Olsen og Group Senior Vice President Morten Dyrholm indvie Vestas nye kontor i Vietnam. 

Kl. 13.30
Kronprinsen deltager i høflighedsmøde med repræsentanter fra Ho Chi Minh City
Kronprinsen deltager i et høflighedsmøde med politiske ledere fra Ho Chi Minh City. Med omkring 10 millioner indbyggere er Ho Chi Minh City Vietnams største by, og navnet blev efter genforeningen den officielle fællesbetegnelse for byerne Saigon og Cho Lon. 

Kl. 14.20
Kronprinsen deltager i Carlsbergs 175-års jubilæumsfejring
Det danske bryggeri Carlsberg var det første store danske multinationale selskab, der etablerede sig i Vietnam. I løbet af de sidste 30 år har Carlsberg i Vietnam arbejdet med lokale partnere for at opretholde og styrke vietnamesiske ølmærker, herunder Huda, Huda Gold og Halida. Kronprinsen vil deltage i jubilæumsfejringen og opleve en udstilling, der fortæller Carlsbergs danske historie og brug af grønne teknologier.