Program for statsbesøg i Indonesien

Indonesien.
Indonesien. Foto: Mick Olsen, Polfoto ©

Regentparret aflægger statsbesøg i Indonesien den 21.-24. oktober 2015.

Statsbesøget vil sætte fokus på danske styrkepositioner inden for forskellige områder i dansk erhvervsliv, såsom det maritime og livsstil. Ligeledes vil statsbesøget styrke samarbejdet mellem Danmark og Indonesien.

Der vil være officiel modtagelse af Regentparret i Jakarta. Inspektion af æresgarden finder sted under modtagelsen ved Præsidentpaladset. Regentparret vil mødes med Indonesiens præsident H.E. Joko Widodo samt deltage i Præsidentens statsbanket. Derudover vil Regentparret besøge virksomheder, museer, seminarer og konferencer samt overvære åbningen af en design- og livsstilsmesse. I forbindelse med statsbesøget afholder Regentparret returarrangement i Jakarta. 

I Yogyakarta vil H.M. Dronningen besøge en batikudstilling og Gadja Mada Universitetet. I Surabaya vil H.K.H. Prinsgemalen aflægge virksomhedsbesøg samt besøge havnen i Surabaya. 
 

Besøget finder sted i 70-året for Indonesiens uafhængighed og 65-året for etableringen af diplomatiske relationer med Danmark, der understreger det tætte dansk-indonesiske forhold. Desuden er det første gang en dansk regent aflægger officielt statsbesøg til Indonesien.

 

_____________________________

Se billedgalleri fra statsbesøgets første dag.

Se billedgalleri fra statsbesøgets anden dag.

Se billedgalleri fra statsbesøgets tredje dag.

Se billedgalleri fra statsbesøgets fjerde dag.

Læs H.M. Dronningens tale ved statsbanket.

PROGRAM

Onsdag den 21. oktober

Jakarta

Regentparrets program


Reception for danskere bosiddende i Indonesien
Kl. 17.30

Regentparret deltager sammen med energi-, forsynings- og klimaministeren i reception for danskere bosiddende i Indonesien. 

Middag hos den danske ambassadør
Kl. 19.00

H.E. Ambassadør Casper Klynge og frue er værter ved en middag for den danske delegation i ambassadørens residens.


Torsdag den 22. oktober

Jakarta

Regentparrets program

Officiel velkomst ved Præsidentpaladset
Kl. 10.30

Regentparret ankommer til Præsidentpaladset og modtages af H.E. Præsident Joko Widodo. Nationalhymnerne afspilles, hvorefter æresgarden inspiceres. H.M. Dronningen præsenterer den danske delegation for præsidenten, som præsenterer den indonesiske delegation for Regentparret. Efterfølgende er der officiel fotografering, hvorefter Regentparret og præsidenten deltager i møde. 

Åbningsceremoni for erhvervsdelegation
Kl. 12.00

Regentparret deltager i åbningsceremoni for erhvervsdelegation i Jakarta Havn. Dronningen vil holde åbningstale og Regentparret overværer efterfølgende underskrivelse af strategisk partneraftale. 

Erhvervsfrokost
Kl. 12.40

Regentparret deltager i erhvervsfrokost i Jakarta Havn.

H.M. Dronningens program

Besøg ved Wayang Museum
Kl. 14.20

Dronningen aflægger besøg ved Wayang Museum og bydes velkommen af museumsdirektøren. Under besøget overværer Dronningen skygge-dukketeater ’H.C. Andersen møder hofpoet Ronggawarsita’ ved dukkefører Ki Purbo Asmoro. Efter forestillingen får Dronningen lejlighed til at samtale med museumsdirektøren og dukkeføreren. 

Besøg ved velgørenheds- og uddannelsesbegivenhed
Kl. 15.30

Dronningen besøger sammen med udenrigsminister Kristian Jensen en velgørenheds- og uddannelsesbegivenhed, hvor der vil være rundvisning i området og præsentation af idéen med offentlige parker for områdets beboere. Dronningen får efterfølgende fremvist LEGOs uddannelsesprogram for centret.

H.K.H. Prinsgemalens program

Besøg ved maritimt seminar
Kl. 14.10

Prinsgemalen aflægger besøg ved et maritimt seminar og holder åbningstale. Efterfølgende deltager Prinsgemalen i et møde med danske virksomheder inden for det maritime område. 

Besøg ved landbrugskonference
Kl. 15.30

Prinsgemalen aflægger sammen med energi-, forsynings- og klimaministeren besøg ved en landbrugskonference. Under besøget vil Prinsgemalen holde åbningstale og overvære underskrivning af tre aftaler. 

Regentparrets program

Statsbanket
kl. 19.30

Regentparret deltager i statsbanket i Præsidentpaladset. I forbindelse med banketten vil der være officielle taler af H.E. Præsidenten og H.M. Dronningen. 


Fredag den 23. oktober

Jakarta

Regentparrets program

Åbning af Design- og livsstilsmesse
Kl. 9.30

Dronningen besøger Design- og livsstilsmesse samt forestår åbning af messen ved at klippe en virtuel rød snor. Under besøget får Regentparret blandt andet forevist udstillingen.

H.M. Dronningens program

Kranselægning ved krigsmindesmærke
Kl. 10.20

Dronningen aflægger sammen med energi-, forsynings- og klimaministeren besøg ved et krigsmindesmærke og deltager i en højtidelighed med kranselægning. Dronningen skriver efterfølgende i gæstebog.

H.K.H. Prinsgemalens program

Besøg ved Grundfos
Kl. 10.45

Prinsgemalen aflægger sammen med udenrigsministeren besøg ved Grundfos. Under besøget vil Prinsgemalen få en præsentation af Grundfos i Indonesien og produktet Lifelink, der skaber bedre adgang til vand i u-lande. Prinsgemalen vil efterfølgende få forevist Lifelink og overvære den officielle indvielse af Grundfos Lifelink i Indonesien.  

Regentparrets program

Besøg ved Nationalmuseet
Kl. 12.15

Regentparret besøger Nationalmuseet og får blandt andet fremvist udstilling om krydderiruten og får præsenteret historien herom.

Frokost med Jakartas Guvernør
Kl. 13.00

Regentparret deltager i frokost med Jakartas Guvernør på Nationalmuseet. Under frokosten vil guvernøren holde en kort tale.

H.M. Dronningens program

Åbning af Gran Rubina
Kl. 14.55

Dronningen deltager i åbning af Gran Rubina, der er et energivenligt kontorbyggeri. Gran Rubina er et Danida Businesspartnership Projekt og tegnet af et dansk arkitektfirma. Under besøget ved kontorbyggeriet overværer Dronningen underskrivelse af aftale og besigtiger firmaudstillinger i byggeriets udendørsområde. 

Besøg ved kunst- og designudstilling
Kl. 16.00

Dronningen aflægger besøg ved en kunst- og designudstilling og overværer åbning af udstillingen samt legatoverrækkelse. 

H.K.H. Prinsgemalens program

’Indonesisk køkken møder dansk køkken’
Kl. 15.00

Prinsgemalen vil deltage i tilberedning af retter i det danske køkken.

Besøg ved Lotte Indkøbscenter
Kl. 16.00

Prinsgemalen besøger Lotte Indkøbscenter, hvor der vil være fokus på sund livsstil. Under besøget overværer Prinsgemalen en badmintonkamp og besøger området ’Cykel på Arbejde’ hvor der vil blive fortalt om arbejdet med at få flere cyklister i Jakarta. Prinsgemalen besøger efterfølgende Novo Nordisk stand og får fortalt om projektet ’Cities changing Diabetes’. 

Regentparrets program

Returarrangement
Kl. 19.30

Regentparret afholder returmiddag til ære for de indonesiske værter på Raffles Hotel. Under gallamiddagen vil der være underholdning i form af forskellige optrædener af danske og indonesiske kunstnere.


Lørdag den 24. oktober

Yogyakarta

H.M. Dronningens program

Besøg ved batikudstilling
Kl. 11.50

Dronningen besøger en batikudstilling på Center for Håndarbejde og Batik og overværer underskrivelse af aftale. Dronningen får efterfølgende forevist udstillingen og får lejlighed til at samtale med de tilstedeværende kunstnere. 

Besøg ved Gadja Mada Universitetet
Kl. 13.00

Dronningen bydes velkommen af rektor, professor Dwikorita Karnawati og forestår efterfølgende den officielle åbning af seminaret ved at slå på en gong, derudover vil der bl.a. være tale ved udenrigsminister Kristian Jensen og den indonesiske udenrigsminister. Dronningen vil under besøget overvære deres underskrivelse af aftale. Herefter hilses på studerende inden for forskellige studieretninger. 

Frokost på Paladset Kraton 
Kl. 14.30

Sultanen af Yogyakarta er vært ved en frokost i Paladset Kraton. 

Surabaya

H.K.H. Prinsgemalens program

Besøg ved Ecco fabrik
Kl. 10.55

Prinsgemalen besøger Eccos fabrik i Surabaya og får forevist de forskellige processer i skofremstilling. Under besøget får Prinsgemalen lejlighed til at hilse på fabrikkens ansatte.

Besøg på Havnen i Surabaya
Kl. 12.25

Prinsgemalen aflægger besøg på havnen i Surabaya og får introduktion til Indonesiens maritime strategi. Prinsgemalen går efterfølgende om bord på et skib og får fortalt om produktionens sidste faser.
 
Forretningsfrokost 
Kl. 13.30

Prinsgemalen deltager i forretningsfrokost på Hotel Majapahit.

Yogyakarta

Regentparrets program

Pressekonference

Kl. 16.30
Regentparret afholder afsluttende pressekonference ved Prambanan Templet for indonesisk og dansk presse.

PRESSEINFORMATION

Gå venligst til Presse.

Læs seneste presseprogram. Gå venligst til Presse