Program for kronprinsparrets officielle besøg i chile

Torres del Paine Nationalpark, Chile.
Torres del Paine Nationalpark, Chile. Foto: POLFOTO

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen aflægger officielt besøg i Chile den 10.-16. marts 2013.

Kronprinsparret vil bl.a. besøge Santiago, Valparaiso og det nordlige Chile under det officielle besøg. 

55 danske virksomheder følger Kronprinsparret til Chile. Et af hovedformålene med det officielle besøg er at styrke de handelsmæssige forbindelser mellem Danmark og Chile, der bl.a. har fokus på energi og miljø, kunst og kultur, landbrug og fødevarer samt sundhed.

I højre kolonne ses det officielle program for besøget. 

Se billeder fra besøget

PROGRAM

Søndag den 10. mart​s 2013

Santiago

D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen ankommer til lufthavnen i Santiago.

Naturparken Quebrada de Macul
Kl. 12.30
Kronprinsparret besøger naturparken Quebrada de Macul, der står som et eksempel på det landskab, der engang herskede i området udenfor Santiago. Kronprinsparret deltager i en trekkingtur i naturparken.

Middag for den danske delegation 
Kl. 20.00
Den danske ambassadør i Chile Lars Steen Nielsen er vært ved en middag for Kronprinsparret og den danske delegation på restaurant El Mesón Nerudiano.

 
Mandag den 11. marts 2013

Kranselægning
Kl. 10.50

Kronprinsparret aflægger besøg og lægger krans ved monumentet ”Libertador General Bernardo O’Higgins”.


Besøg ved Santiagos borgmester
Kl. 11.50

Kronprinsparret aflægger visit ved Santiagos borgmester Carolina Tohá på Escuela Vicuña Mackenna og får overrakt byens nøgle.

Privat audiens hos Præsidentparret
Kl. 13.00

Kronprinsparret aflægger audiens hos Chiles Præsident, H.E. Sebastián Piñera og fru Cecilia Morel i præsidentpaladset La Moneda.


Officiel frokost ved udenrigsministeren
Kl. 14.00

Chiles udenrigsminister Alfredo Moreno afholder officiel frokost for Kronprinsparret på Salon del Café med deltagelse af erhvervsdelegationen. Kronprinsen holdt i forbindelse med arrangementet tale. Læs den her.

Grundfos Industripark 
Kl. 18.40

Kronprinsparret besigtiger Grundfos Industripark i Colina og deltager i indvielsen af Grundfos Chiles nye maskine til kvalitetskontrol af centrifugalpumper. Under indvielsen vil Kronprinsen aktivere maskinen, hvorefter maskinen vil begynde at samle og montere pumperne. Herefter er der er tale ved administrerende direktør Guillermo Wehmann og reception.


 

Tirsdag den 12. marts 2013

Clínica Alemana
Kl. 9.40

Kronprinsen besøger sammen med repræsentanter for danske virksomheder inden for sundhedssektoren privathospitalet Clínica Alemana, der er udnævnt til Latinamerikas næstbedste hospital. Efter præsentation af hospitalet og rundvisning på skadestuen for børn vil formanden for Dansk Industri introducere de danske kompetencer inden for sundhedssektoren.

 

Valparaíso

Børnebiblioteket i Valparaíso 
Kl. 10.40

Kronprinsessen besøger sammen med en spansk skoleklasse det ”danske” børnebibliotek i Valparaíso, der for 10 år siden blev oprettet af den danske folkeskolelærer Anne Hansen. I anledning af lanceringen af tre nye danske børnebøger på spansk vil børnebibliotekets leder Anne Hansen læse op fra en af bøgerne og Kronprinsessen besvare spørgsmål fra skolebørnene. Kronprinsessen uddeler eksemplarer af bogen til skolebørnene og præsenteres efter omvisning i biblioteket for et børnecontainerprojekt.

Læs mere om projektet på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om besøget.

 

Santiago

Isla Negra - Pablo Nerudas hjem
Kl. 12.10

Kronprinsparret aflægger besøg ved digteren Pablo Nerudas hjem og præsenteres for et dansk-chilensk lyrikprojekt, hvor fem danske og fem chilenske lyrikere har arbejdet sammen i Pablo Nerudas hus om oversættelse og udgivelse af en dansk-chilensk lyrikantologi. I forlængelse af besøget vil Kronprinsparret se digterens gravsted. 

Læs mere om projektet på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Maersk Container Industry 
Kl. 15.25

Kronprinsparret besigtiger Maersk Container Industry i San Antonio, hvor en kølecontainerfabrik er under opførelse. Fabrikken, der er den største danske investering i Chile til dato og den første af sin art i Sydamerika, skal betjene markedet på hele kontinentet, hvor der er stor efterspørgsel på fødevaretransport på køl. Efter besigtigelse af en kølecontainer vil Kronprinsparret få fremvist området, hvor fabrikken skal opføres.

Asger Jorn udstilling
Kl. 20.00

Kronprinsparret deltager i åbningen af Asger Jorn udstilling på Museo de Bella Artes, Chiles nationalmuseum. Kronprinsen og Kronprinsessen vil få præsenteret udstillingen, der består af omkring 100 værker af den danske billedkunstner.

Læs mere Læs mere om projektet på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Kulturmiddag på Museo de Bella Artes 
Kl. 21.00

Kronprinsparret deltager i kulturmiddag med Danmarks ambassade i Chile som vært. Middagen har til formål at udvikle og fremme dialog og kontakt mellem den danske og chilenske billedkunstscene.


Onsdag den 13. marts 2013

Åbning af Business Seminar 
Kl. 9.15

Kronprinsen forestår åbning af Business Seminar på Hotel Grand Hyatt med deltagelse af danske og chilenske virksomheder inden for bl.a. fødevare og agroindustri, cleantech, sundhed, akvakultur og fiskeri, mineindustri og den maritime sektor.

Åbning af ”Human Rights Education = Human Rights in Education?”
Kl. 10.30

Kronprinsessen overværer åbningen af den dansk-chilenske konference om uddannelse i menneskerettigheder ”Human Rights Education = Human Rights in Education?” på Museo de la Memoria. Det Danske Institut for Menneskerettigheders nye internationale uddannelsesmateriale lanceres i forbindelse med konferencen. Efter åbningen vil Kronprinsessen blive præsenteret for museets permanente udstilling, der bærer vidnesbyrd om de brud på menneskerettigheder, som fandt sted under militærdiktaturet 1973-90. 

Læs mere om projektet på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Frokost for erhvervsdelegationen 
Kl. 13.30

Kronprinsparret deltager i frokost med erhvervsdelegationen på Hotel Grand Hyatt. Ved frokosten overrækker Kronprinsen H.K.H Prins Henriks Æresmedalje til to danske virksomheder.

Kronprinsen holdt i forbindelse med arrangementet tale. Læs denher.


Besøg ved DIBAM – Chiles kulturstyrelse
Kl. 15.25

Kronprinsparret aflægger besøg ved Chiles kulturstyrelse - Dirección de Bibliotecas Archivos y Museos (DIBAM) – for at overvære underskrivelsen af en dansk-chilensk aftale om udveksling af museumsinspektører. Aftalen underskrives fra chilensk side af direktør Magdalena Krebs, DIBAM og fra dansk side af Anne Mette Rahbæk Warburg, Kulturstyrelsen. Læs mere om besøget.

Læs mere om projektet på Kulturstyrelsens hjemmeside.


Arkitektursymposium
Kl. 15.50

Kronprinsparret overværer et arkitektursymposium på DIBAM for danske og chilenske arkitekter, der diskuterer byer i transformation. Det er hensigten, at symposiet skal være startskuddet for et kommende samarbejde mellem Danmark og Chile på arkitekturområdet. Læs mere om projektet på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Officiel middag 
Kl. 20.00

Kronprinsparret deltager i den officielle middag på Club de la Unión, der afholdes for  inviterede danske og chilenske gæster i anledning af det officielle besøg i Chile. Nikolaj Koppel fra Danmark og chilenske Carolina Ullrich er konferenciers under middagen, hvor blandt andre street dancer Steen Koerner og Den Kongelige Livgardes messingensemble står for underholdningen.

 

Torsdag den 14. marts 2013

Antofagasta
 

F.L. Smidth
Kl. 12.45

Kronprinsparret besøger F.L. Smidth og forestår den officielle indvielse af virksomhedens nye ”Supercenter” for reservedele og kundeservice i Atacama-ørkenen i Nordchile. 

Europæiske Syd Observatorium (ESO), Paranal
Kl. 16.00

Kronprinsparret aflægger besøg ved det Europæiske Syd Observatorium, Paranal, i Chiles ørkenområde, 130 km syd for Antafogasta og 2635 meter over havets overflade. Kronprinsparret vil under besøget få fremvist centrets teleskoper. Ved solnedgang vil Kronprinsparret få fremvist kortlægningsteleskoperne og sammen med bl.a. danske astronomer se og udforske himmelrummet. 
Danmark har siden 1966 været en del af det europæiske samarbejde ESO og støtter årligt organisationen med forskningsmidler.

Læs mere om besøget.


 

Fredag den 15. marts 2013 

Indvielse af solvarmeanlæg, Gaby-minen
Kl. 10.50

Kronprinsparret forestår indvielse af Gaby-minens nye solvarmeanlæg, der er under opførelse. Solvarmeanlægget er verdens største og leveres af danske Sunmark i samarbejde med den chilenske partner Ellaima. 

Læs mere om besøget.

Det officielle besøg afsluttes.

KORT OVER CHILE

Santiago, Valparaiso og det nordlige Chile vil blive besøgt under det officielle besøg.

Chile

Vis kortet Officielt besøg i Chile på Google maps
LINKS

KULTURSTYRELSEN

Læs mere om det kulturelle samarbejde, der er iværksæt af danske og chilenske kulturinstitutioner og kunstnere i forbindelse med det officielle besøg på Kulturstyrelsens hjemmeside

DEN DANSKE AMBASSADE I CHILE

Læs mere om den danske ambassade i Chile på hjemmesiden for Danmark i Chile.

LANDEFAKTA

Læs mere om landet på Udenrigsministeriets side om Chile.

FOTO & VIDEO

Se billeder fra besøget.