Digital julekalender om Kongerækken

Foto: Kongehuset ©

Kongehuset præsenterer igen i år en digital julekalender, der byder på et juleeventyr om Hendes Majestæt Dronningens håndlavede nisser. Omdrejningspunktet for fortællingen vil være en oplevelsesrejse gennem den danske kongerække, hvor nisserne i følgeskab af en juleengel støder på spor, som danske konger og dronninger gennem mere end 1000 år har efterladt sig.

Juleeventyret bringer dermed fortællinger om nogle af de mange majestæter, som har siddet på den danske trone forud for Dronningen, og således markerer julekalenderens tema samtidig, at Dronningen i januar 2022 har 50-års Regeringsjubilæum.

Årets digitale julekalender er den sjette af sin slags. Sidste år rejste Dronningens nisser på rigsfællesskabstogt til Færøerne og Grønland, og tidligere år har den lille nissefamilie fortalt glemte historier om konger, dronninger, prinser og prinsesser samt været på en julerejse gennem hemmelige, ukendte og eventyrlige kroge af de kongelige slotte i hele Danmark. Den digitale julekalender kan følges hver dag på Kongehusets sociale medier Facebook og Instagram samt på en temaside på Kongehusets nye hjemmeside, der blev lanceret tidligere i dag. Julekalenderens første låge åbnes i morgen den 1. december kl. 7.30, men via Kongehusets hjemmesides mediebank er det allerede nu muligt at downloade udvalgte pressefotos til redaktionel omtale.